Av 22 signeringer (ekskludert denne sommeren) siden 2014, så har allerede 12 spillere forlatt klubben. Vi tar en titt på spillerne som har blitt hentet de siste årene.
Man har de siste årene sett tegn til at klubben signerer mer profilerte spillere enn tidligere. Men fra 2014/2015 sesongen til 2017/2018 sesongen har hele 12 spillere forlatt klubben for ulike årsaker. Overgangssummene har variert fra den minste som er Denis for 3,5 millioner euro til Dembélé som kostet 140 millioner euro. Dette er spillerne som har kommet til klubben siden 2014/2015 sesongen:

2014/2015

Fortsatt i klubben: Luis Suárez, Ter Stegen, Rakitic og Vermaelen
Forlatt klubben: Douglas, Mathieu og Bravo
Man må kunne regne dette overgangsvinduet som det sterkeste klubben har hatt i denne perioden. Som dere sikkert ser, det er mange av disse spillerne som har hatt en viktig rolle i førstelaget siden de ankom klubben. Suaréz har bøttet inn mål siden han kom til klubben, til tross for at han sliter litt mer i disse dager. Ter Stegen har vist seg som en verdensklasse keeper, som passer Barcelona perfekt. Rakitic har også blitt en del av den viktige stammen i klubben. Vermaelen har gjort det godt når han har fått sjansen, men skader har gjort at han aldri har blitt et fast innslag i startoppstillingen.
Det er også noen spørsmålstegn blant disse signeringene. Det var mange som hevet øyenbrynene da katalanerne hentet inn brasilianske Douglas og den gang 30 år gamle Mathieu. Douglas spilte knapt i årene han var i klubbben, og endte ganske tidlig opp som leiesoldat. Mathieu gjorde i enkeltkamper sine saker bra, men etter hvert viste han seg å være en ustabil midtstopper som ikke helt kunne stoles på. Bravo var på sin side en meget solid keeper, men han måtte se seg forbigått av en ung og lovende Ter Stegen, noe som endte i at førstnevnte dro til Manchester City i 2016.

2015/2016

Fortsatt i klubben: Ingen
Forlatt klubben: Aleix Vidal og Turan
Et meget spesielt overgangsvindu. Det må sies. Klubben kunne ikke registrere nye spillere før vinterviduet, på grunn av registreringsnekten de fikk fra Fifa rundt ett år tidligere. Dermed ble det vanskelig for Barcelona å bli en attraktiv destinasjon for spillere den sommeren. De fikk likevel inn to spillere. Aleix Vidal og Arda Turan ankom sommeren 2015, men debuterte ikke før januar 2016. Om dette hadde en effekt er vanskelig å si, men ingen av disse spillerne klarte å innfri forventningene.
Turan fikk to og en halv sesonger i Barcelona før han tok turen til tyrkiske Basaksehir. Der blir han på lån frem til kontrakten går ut i 2020. Aleix Vidal fant seg heller aldri ordentlig til rette i klubben. Noe av grunnen kan skyldes en lei skade han fikk mot slutten av 2016/2017 sesongen.

2016/2017

Fortsatt i klubben: Umtiti, Cillessen og Denis Suárez
Forlatt klubben: Digne, Gomes og Alcácer (så og si klar for Borussia Dortmund)
Som i 2014, kom det også inn mange nye fjes denne sommeren. Men det er kun én spiller som har satt ordentlig preg på laget. Samuel Umtiti har vist seg å være en av verdens beste midtstoppere siden han kom til klubben. Cillessen kan også regnes som et vellykket kjøp, med tanke på at han har taklet rollen som andrekeeper på en god måte. Denis har ikke klart å blomstre skikkelig enda, men han har hatt perioder der han har vist hva som bor i han. Dessverre har dette skjedd alt for sjeldent.
Digne forlot klubben i sommer. Han ble signert for å gi Alba konkurranse, men venstreback-plassen har egentlig aldri blitt ordentlig truet. Gomes var kanskje spilleren som kom med størst forventninger etter noen strålende sesonger i Valencia. Portugiseren slet med å imponere Camp Nou publikumet, og slo følge med Digne til Everton. Alcácer ble hentet som backup-spiss for Suárez, og han fikk aldri truet Suárez om spissplassen. Dermed ser det ut som spanjolen forlater Barcelona i løpet av de neste timene.

2017/2018

Fortsatt i klubben: Coutinho, Dembélé og Semedo
Forlatt klubben: Mina, Deulofeu, Paulinho og Marlon
Ganske så spesielt dette overgangsvinduet også. Fire av syv signeringer har allerede forlatt klubben. Mina, Deulofeu og Marlon var langt unna førstelagsfotball i tiden de var i klubben. Mina tar turen til Everton etter en halv sesong i klubben, Marlon har dratt til Sassuolo og Deulofeu dro til Watford allerede i vinter. Paulinho havnet, som kjent, i en meget spesiell situasjon. Han ble kjøpt for 40 millioner euro, og spilte i manges øyne ganske bra. Likevel ble han altså lånt tilbake til Kina, med en kjøpsopsjon på 50 millioner euro.
Coutinho, Dembélé og Semedo er spillere som lover bra, men likevel har en del å bevise etter forrige sesong. Dembélé var uheldig og skadet seg tidlig i sesongen. Etter det slet han med å finne rytmen skikkelig. Coutinho brukte vårparten på å spille seg inn i laget, og man forventer at han leverer varene denne sesongen. Semedo hadde en sesong som man kan si er godkjent, men han var ujevn og havnet bak Roberto i køen på høyreback.
Kilde: Sport.es