I og med at Barça´s U14B lag var i Japan, så besøkte klubben deres tidligere stjernespiller for å spørre han om sin nye tilværelse i Japan.
Vi får høre fra mannen selv om hvordan det har vært å adaptere i et nytt land, stille spørsmål angående J-League og livet etter Camp Nou i sin nye klubb Vissel Kobe. Han snakker også bla. om Barcelona´s nye overganger, Leo Messi som ny kaptein etter han og sine planer i fremtiden om en mulig retur tilbake til klubben.

Livet i Japan

«Siden den første dagen jeg har vært her så har jeg følt meg veldig komfortabel. Jeg har møtt mennesker som er villige til å hjelpe meg. Mine lagkamerater og de som jobber for klubben har sørget for at jeg skal få en så god velkomst som mulig. Den aller største utfordringen jeg har hatt så langt er med varmen og fuktigheten. Man føler det særlig siden jeg ikke hadde trent intensivt på en stund. Spillestilen er også en annen ting jeg har måttet blitt vant med, særlig fordi tempoet her er lavere og det har vært merkelig å spille i det tempoet etter å ha spilt helt annerledes i flere år, men jeg er glad for de nye erfaringene. Jeg tror jeg tok det riktige valget ved å komme hit, oppholdet mitt så langt har vært veldig positiv for både meg og min familie. Selvfølgelig hender det at jeg savner familie og venner hjemme, derfor følger jeg nøye med på hva som foregår i Barcelona og laget»

Ligaen og et kontinentalt mål

«J-League er en liga der hvor man føler at alle motstanderne, til og med lagene på bunnen av tabellen, kan komme til din stadion og slå deg. Samtidig som at du kan også slå dem, det er en veldig spennende type fotball som blir spilt. Vårt største mål for denne sesongen er å sørge for at klubben kvalifiserer seg til Asiatiske Champions League. Det hadde vært veldig stort for klubben, som aldri har kvalifisert seg for denne turneringen. Jeg kom hit i andre halvdel av sesongen, og alt har foregått så fort, men ut i fra hva jeg har sett så tror jeg at vi har en god sjanse til å fullføre sesongen på topp tre av tabellen, og kvalifisere oss til Asiatiske Champions League.»

Siste dagene i Barça

«Det er dager hvor det hender at jeg driver og ser på klipp av f. eks min siste ligakamp eller en annen begivenhet som var arrangert de siste dagene jeg var i Barça. Det jeg kan si er alt det som hendte i min siste dager i klubben var helt magisk, og en opplevelse jeg aldri kommer til å glemme.»

Barça 2018/19

«Barça ser sterke ut, de har en god stall. De har signerte både unge og mer erfarne spillere som vil bringe laget mer dybde og karakter. La oss håpe at på slutten av sesongen så er de i en posisjon til å vinne alt. De har også en kaptein som kan lede dem til suksess. Selv uten armbåndet så oppførte Messi seg som en kaptein. De har et lag, og en gruppe spillere, som er helt ideell for å være kaptein for, og jeg tror heller ikke at han trenger noen råd fra meg i og med at han er kaptein for Argentina.»

Arthur Melo, den nye nummer 8

«Mitt eneste råd til Arthur er å være selvsikker om spillet sitt fordi jeg tror han har noen veldig gode egenskaper, og han er i klubb som er ideell for en ung fotballspiller og kommer til å utvikle seg hvert eneste år han er en del av laget. Han er fortsatt en ung mann og kommer til av lære fra noen av de beste i verden.»

Fremtiden

«Akkurat nå så har går vi hver vår vei, men jeg håper at jeg kan en dag være tilbake i La Masia, fordi det er stedet jeg anser som hjemme. Slik at jeg kan overføre at jeg har lært til fremtidens generasjon, og de kan dra nytte av min tid som fotballspiller.»