Barcelona offentliggjorde i dag at Lionel Messi blir klubbens nye kaptein. Deretter følger Sergio Busquets, Gerard Piqué og Sergi Roberto i rekken som kapteiner.
Etter Andrés Iniesta sin avskjed er det nå Messi sin tur til å bære kapteinsbindet. Argentineren har vært visekaptein siden 2015, og dermed var valget naturlig at det ble han som overtok hovedansvaret.
Sergio Busquets flyttes opp fra tredjekaptein til lagets nye visekaptein, mens laget har fått to nye inn i kapteinsrekka. Gerard Piqué blir klubbens tredjekaptein og Sergio Roberto tar over fjerdevalget. Tidligere var det Javier Mascherano som var fjerdekaptein.

På tide for Piqué

Mange har ment at Piqué lenge har fortjent å være en del av kapteinsteamet for Barcelona. Det var for mange et lite sjokk da Javier Mascherano ble valgt framfor han tilbake i 2015/2016 sesongen. Med sin store kjærlighet for klubben, både gjennom uttalelser og spill, er det endelig på tide at også den langvokste midtstopperen skal få lov til å bære kapteinsbindet mer.

Kapteinsbindet hører til La Masia

Barcelona er nå tilbake til å kun ha kapteiner fra sitt velkjente ungdomsakademi, La Masia. Sist gang var tilbake til 2014/2015 sesongen, og vi husker alle hvordan det gikk. Diskusjonene har dog kommet rundt valgene av spillere med lang tid i klubben framfor rene kapteinstyper. Man skulle kanskje sett for seg at spillere som Ivan Rakitic og Ter Stegen hadde fortjent en plass på kapteinslaget.
Hva tenker du? Har klubben valgt riktige kapteiner for sesongen?