Yerry Mina er ferdig etter litt over et halvt år i klubben. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.
Mina selges til Everton for en samlet sum på 31,75 millioner euro. Barcelona sikrer seg også retten til å hente tilbake spilleren for en ukjent sum. Overgangen var ingen overraskelse og det har vært på trappene i lang tid. Likevel virker det som at Barcelona har ventet så lenge som mulig med å selge Mina for å presse prisen hans opp, da overgangsfristen for de engelske klubbene er i dag.
Mina ble hentet til klubben for rundt 12 millioner euro i januar, for å være en langsiktig erstatning til Javier Mascherano som dro til Kina. Fra begynnelsen var det klart at Mina skulle fungere som en backup til Gerard Piqué og Samuel Umtiti. Det ble derfor bare fem ligakamper og én cupkamp for den høyreiste colombianeren, men han fikk imidlertid være med på å vinne både La Liga og Copa del Rey i hans tid i klubben.

Et fantastisk VM skapte interesse

Etter noen tøffe måneder i Barcelona med lite spilletid fikk Mina en ny mulighet til å vise hva han var god for under sommerens VM. Etter å ha startet på benken i den første kampen mot Japan, scoret Mina i alle kampene han spilte i. Han endte opp med hele tre mål, og deler med det rekorden som mestscorende forsvarsspiller i ett og samme VM. Først etter VM skal flere klubber ha meldt sin interesse i colombianeren, og Barcelona har på sin side ikke hatt noe imot å la forsvarsspilleren gå da de vil sitte igjen med solid profitt. Ifølge Transfermarkt.com økte Mina sin markedsverdi fra 9 millioner euro til 20 millioner euro under sommerens VM.
Vi takker Mina for hans innsats i klubben og ønsker lykke til videre!

Hva tenker du om salget av Mina? Kommenter under!