Det endte med 1-0 tap mot AC Milan, men Barca dominerte kampen i gjennom.
Nå er preseason over og Valverdes unge mannskap reiser hjem til Catalonias hovedstad. Selv om Barcelona dominerte kampen mot storlaget fra Milano, så endte det med 1-0 tap etter at André Silva satt ballen forbi ter Stegen rett før sluttsignalet gikk. Barca har dermed tapt for både Roma og AC Milan mens de vant på straffer mot Tottenham.
For andre kamp på rad startet Ernesto Valverde med de tre første sommersigneringene. Både Arthur og Malcom hadde muligheter til å sende Barca i føringen. Riqui Puig hadde også muligheten til å sende katalanerne i ledelsen, men maktet det ikke og når Milan scoret var det game over.
Flere unggutter fikk prøve seg, og en som spilte en god andreomgang var unggutten Riqui Puig. Barca-talentet spilte sammen med Arthur og Sergi Roberto på midten, og var svært ballsikker. Han serverte pasninger som om han ikke hadde gjort annet i sin karriere, og spilte imponerende bra til å være så ung og spinkel. Selv Milan-trener Gennaro Gattuso ble imponert.

— Riqui er spektakulær. Å se gutter som fortsatt har barneansikter spille ball på den måten er noe som imponerer meg. Jeg har hørt dem har snakket om han en stund. Hans fotball var som poesi, og det er ikke noe man bare kan plassere i andre klubber. Slike spillere baserer seg ikke på taktiske modeller, men en felles filosofi. Jeg er sjalu på de som går den skolen, fortalte Gattuso etter kampslutt ifølge Sport.

Riqui Puig spilte godt og var svært selvsikker i prestasjonene sine der han strødde pasninger rundt.


Spørsmålet som stilles i den katalanske storklubben nå, er hva man skal gjøre med 18-åringen. Skal han fortsette på Barca-B eller bør han flyttes opp umiddelbart for å vokse? Johan Cruyff tok en slik sjanse med Pep Guardiola, Louis van Gaal gjorde det samme med Xavi og Iniesta, Frank Rijkard med Messi og Pep Guardiola med Sergio Busquets.
Valverde har foreløpig uttalt at unggutten ikke blir med førstelaget videre.