Sesongens første kamp er unnagjort, og flere nye spillere fikk prøve seg.
Barcelona møtte natt til søndag Tottenham i den første treningskampen på årets USA-turné. Etter å ha startet med et sterkt lag og dominert første omgang, var det et mye mindre rutinert lag som fikk prøve seg i den andre. Etter å ha ledet 2-0 endte det med 2-2 etter ordinær tid. Barcelonas mål ble scoret av Munir på heading etter innlegg fra Rafinha, som forsåvidt spilte en god kamp. 2-0 kom etter en druser fra Arthur Melo. Også han viste hva han var god for og hvorfor Barcelona hentet han. Slik var målet til Arthur:

Barcelonas lag og bytter så slik ut: Cillessen, Semedo (Palencia 45′), Marlon (Mingueza 45′), Lenglet (Cuenca 45′), Miranda (Cucurella 45′), Arthur (Collado 45′), Sergi Roberto (Monchu 45′), André Gomes (Riqui Puig 26′), Rafinha (Malcom 45′), Munir (Abel Pérez 45′) og Denis (Carles Pérez 22’/Ballou 68′).
Clement Lenglet spilte også en god kamp. Han startet i midtforsvaret sammen med Marlon, som har vokst på utlån. På backene spilte Juan Miranda og Nelson Semedo. Stortalentet Miranda spilte en god kamp, før han ble byttet med Marc Cucurella i andre omgang.
Malcom kom inn for landsmann Rafinha i andre omgang, og fikk æren av å sikre Barcelona seieren fra krittmerket etter at Cillessen reddet Tottenhams straffe. Malcom satte den ikke i midten, men scoret likevel og feiret stort. Slik var straffen hans:

Skår i gleden var at både André Gomes og Denis Suárez pådro seg skader. Denis er ventet å være ute i to til tre uker, mens portugiseren er skadet i omlag to måneder. Det er dårlig nytt for et Barcelona som hadde regnet med å selge Gomes denne sommeren og bruke pengene på en ny midtbanestjerne.