Denne sesongen har Ivan Rakitic spilt hele 71 kamper for klubb- og landslag. Mest av alle i sesongen som var.
Dette viser hvor viktig Rakitic har vært for både Valverde og Dalic, hvor kroaten ofte gjør ”drittjobben” som ikke alltid blir lagt merke til. Dalic sa dette om Rakitic etter deres gode VM.

– Dette er den beste versjonen vi har sett av Rakitic og vi er nødt til å nyte det. Han har prestert på samme nivå for oss som han har hatt i Barcelona hele sesongen og for oss er han en viktig spiller. Sammen med Modric har han formet den beste sentrale midtbanen i VM.

Det ble tett på toppen i antall spilte kamper, for med sine 71 kamper ligger ’Raki’ én kamp foran Willian som stoppet på 70, mens Heung-Min Son, De Bruyne og Rashford spilte alle 68 kamper.

Holder balansen i laget

Kampene ble fordelt med 11 kamper for Kroatia og 60 for Barcelona. Kroaten var den som spilte flest kamper under Valverde i sesongen som var, mens han var den spilleren med fjerde flest minutter. Og Valverde har ikke vært i tvil om hvor viktig Rakitic har vært for spillet til Barcelona.

– Ivan er ekstremt viktig for dette laget. Han hjelper laget med å holde formen og balansen. Han har alt. Han kan score mål, er taktisk smart og jobber hardt. Det er en nytelse å ha ham på laget, sa Valverde etter seieren mot Atlético Madrid.