I rekken av La Masia-produkter som har forlenget sine kontrakter med FC Barcelona, er Juan Miranda den neste.
For Barcelona er det en gledelig nyhet da mange klubber har vært interessert i venstrebacken. Juan Miranda er et av verdens største backtalenter, og når han nå signerte ny kontrakt til 2021 med opsjon på to år ekstra var det ingen tvil fra klubben. Juan Miranda får en utkjøpsklausul på 200 millioner euro, på lik linje med Oriol Busquets. Det sier litt om hva som bor i unggutten fra Andalusia.
Juan Miranda er 18 år gammel og kom til klubben fra Betis i 2014. Han tilpasset seg raskt Barcelonas måte å spille på, og har siden vunnet ligaen med Cadete B, Cadete A, Juvenil B og Juvenil A. I vår var han med på å vinne UEFA Youth League og i fjor vant han U17-EM med Spania og har i tillegg vunnet sølv under U17-VM. For Barca-B debuterte han i fjor, og noterte seg for syv kamper og ett mål.
Miranda er den yngste som noensinne har spilt for Spanias U16-lag. Han var 14 år. Han er i tillegg den første født på 2000-tallet som har spilt på nest øverste nivå da han spilte for Barca-B i fjor.
Miranda er en spiller som elsker å løpe opp og ned på venstresiden, og er en nyttig attributt på både defensive og offensive dødballer med sine 185 centimetre. Han har en bra innleggsfot og god utholdenhet, og er en spiller klubben virkelig har tro på.
Nå blir han altså i Barcelona i flere år, og hvis noen skulle være interessert må de ut med mye penger.


Nå får vi håpe Mateu Morey er den neste med ny kontrakt, selv om ryktene sier at han ikke får det før neste sommer ettersom han har ett år igjen av kontrakten. Morey er sammen med Miranda blant de største backtalentene i verden.