Barcelona har innsett at ingen klubber vil kjøpe ut Cillessen for 60 millioner, som er utkjøpsklausulen til nederlenderen. Det melder Sport.
For noen uker siden kom nyheten om at Cillessen ikke lenger vil være reservekeeper i Barcelona, og at han nå vil se etter en ny klubb der han får en større rolle. Cillessen har i sine to sesonger i klubben, spilt nærmest utelukkende i Copa del Rey. Til tross for lite spilletid, har han levert noen meget gode kamper. Klubber som Liverpool, Chelsea, Arsenal og Napoli skal være interesserte i å signere en ny sisteskanse. Barcelona er klar over interessen, og det skal ha kommet inn et formelt bud fra en klubb.
Klubbens strategi frem til nå har vært å kun selge om en klubb betaler Cillessens utkjøpsklausul. Nå kan altså Barcelona gå med på å selge han for halvparten av den summen, altså 30 millioner euro. Fremtiden til keepere som Courtois (Chelsea), Karius (Liverpool) og Alisson (Roma), kan påvirke neste sesong for Cillessens del.

Leter etter erstatter

Katalanerne er allerede i gang med å se etter en erstatter for Cillessen. Det er to ulike profiler som klubben ser etter når de skal erstatte nederlenderen. De ønsker enten en veteran som kan akseptere en backup-rolle, eller en ung keeper for fremtiden. I Sevilla meldes det at Real Betis sin keeper Antonio Adan er en kandidat til å erstatte nederlenderen. Likevel er det tvilsomt på om den overgangen blir en realitet, med tanke på hans fortid i Real Madrid.