Den sentrale midtbanespilleren tar turen til Barcelona denne uken, og er antatt å være klar for spill når oppkjøringen til neste sesong starter 11. juli.
Det har lenge versert rykter om Arthur Melo og Barcelona, og nå ser sagaen ut til å nærme seg slutten. Diario Sport melder at Arthur tar turen til Barcelona denne uken, for å gjøre unna medisinsk test, kontraktsignering og presentasjon før 11. juli, så han kan ta del i Ernesto Valverdes sesongoppkjøring fra dag en. Gremio-spillerne har fått ti dagers avbrekk fra brasiliank serie på grunn av VM, så det blir et naturlig skille for spiller og klubb.
Barcelona har hatt en forskjøsklausul på spilleren, og det er forventet at Barcelona betaler 30 millioner euro, samt poteniselt 9 millioner mer dersom Arthur «oppnår suksess» i Barcelona.

Kampklar fra dag en

Spilleren selv skal være i god fysisk form, på tross av at den brasilianske ligaen er i full sving, grunnet skader. Frem til mars var spilleren ute i fire måneder på grunn av en skade i venstre ankel. Han gikk blant annet glipp av VM for klubblag i desember. Arthur ble ikke vurdert til Brasils VM-tropp på grunn av muskulære skader, men har i det siste spilt kamper for Gremio. Skadeavbrekkene har gjort at Arthur bør møte til sesongstart med et godt energioverskudd, og spilleren virker motivert til å imponere fra dag en. Det hjelper også på at Rakitic og Busquets som blir hovedkonkurrenter om de tre plassene på midten får forlenget fri grunnet deltagelse i VM.
Barcelona har og vært ryktet til en midtbanespiller til, hvor Thiago og Eriksen er blant de mest nevnte navnene. En nykommen konkurrent kommer sannsynligvis fra en VM-tropp, som gir Arthur mulighet til å vise seg frem i en reservepreget start av sesongoppkjøringen. 21-åringen, som fyller år i august er sett på som det største midtbanetalentet i Sør-Amerika, så det blir knyttet stor interesse til midtbanespilleren om det er hold i ryktene.