Stopperen skal ha vært i Sevilla og gitt klubben beskjed om at han signerer tilbudet fra Barcelona.
Clément Lenglet har ifølge vanligvis velinnformerte Sport tatt et avbrudd i ferien sin og dratt til Sevilla for å gi beskjed om sin endelige beslutning. Franskmannen har lenge vært koblet til Barcelona, og men en utkjøpsklausul på kun 30 millioner euro har spilleren alt i egne hender. Sevilla har vært klar over Barcelonas interesse, og har tilbudt stopperen en forbedret kontrakt — med en betydelig høyere utkjøpsklausul — noe Lenglet har brukt tiden etter til sesongslutt til å tenke over.

Ønsker spilletid

23-åringen har kun tilbragt 18 måneder i Andalucia, men har raskt blitt en sentral brikke i midtforsvaret til Sevilla. Nettopp spilletid har vært spillerens største bekymring angående en overgang til Barcelona, vel vitende om at både Piqué og Umtiti nylig har forlenget sine kontrakter. Barcelona har på sin side bedyret at han vil bli satset på, men har sagt at ingen er garantert spilletid på Camp Nou. Han blir trolig den tredje stopperen, og et utviklingsobjekt, mens Thomas Vermaelen trolig blir værende som klubbens fjerde stopper. Belgieren har en lang skadehistorikk og har blitt 32 år, og Barca føler derfor at de får mer verdi ved å beholde Vermaelen som en fjerde stopper, men Yerry Mina trolig blir lånt ut etter VM.

Barcelona betaler overpris

Selv om Lenglets utkjøsklausul lyder på 30 millioner euro meldes det at Barcelona skal ønske å forhandle om pris, ettersom spilleren allerede har fortalt Sevilla om sitt ønske. Barcelona ønsker en avtale med en ramme på 35 millioner euro, som vil gjøre det mulig å dele opp betalingen i flere beløp. Utkjøpsklausuler må som kjent betales som ett beløp, men siden klubbene har et godt forhold er Eric Abidal og co optimistiske rundt forhandlingen med Sevilla.
Overgangen blir trolig offentliggjort i dag eller i morgen, ettersom vi nå er inne i juli og offisielt i en ny fotballsesong.