Yerry Mina og Colombia skal i dag ut mot et hardtkjempende Senegal. Trolig må Colombia vinne dersom VM-drømmen skal holdes i live.
Det er kun Polen som er ute av dansen når Gruppe H skal avgjøres i kveld. For Yerry Mina og hans Colombia holder det å slå Senegal for å komme videre. Taper de er de definitivt ute, mens uavgjort kan holde dersom utlsåtte Polen slår Japan. Både Japan og Senegal står med fire poeng og +1 i målforskjell, men Colombia har tre poeng og +2. Mina selv vet at Senegal ikke blir en enkel oppgave.

— Vi vet at Senegal er et sterkt lag med gode spillere, og at de ønsker å vinne kampen. Vi må gjøre vårt beste for å kontrollere ballen og spille vår type fotball.

Trolig vil Colombia kjøre deler av kampen, da Senegal er et lag som er kompakt bakover, komfortable med å forsvare seg, og som liter på kontringer med raske spillere oppover i banen.
I Barcelona er Mina kjent for måten han danser rundt på, og hele tiden lyser opp enhver anledning han tar del i. Nettopp dans og glede er noe som ofte forbindes med Colombia, med spillere som Falcao, James, Cuadrado i tillegg til Mina, som brøler ut nasjonalkampen, og varter opp med dans og glede. Mina sier at den gode stemningen er viktig for Colombia.

— Atmosfæren i landslaget er alltid god, med Falcao, Zápata, James og alle sammen, fordi det er alltid glede. Uansett om vi vinner eller taper prøver vi å alltid beholde gleden, og dette er viktig for oss for å jobbe videre, for å holde motivasjonen oppe og feste videre både på trening og kamp.

Kan bli en av de beste i verden

På pressekonferansen før dagens kamp roste landslagssjef Pékerman stopperen, og tok Mina i forsvar etter en vanskelig start i Barcelona.

— Jeg må få påpeke at han kommer fra en vanskelig sesong i Barcelona, hvor han ankom innspurten til et lag som var på vei til å bli mestre. Det kan virke enkelt, men det er ikke det fordi de hadde så godt som vunnet ligaen, og laget hadde press på seg for å fortsette ubeseiret, og Mina spilte ikke godt i den kampen (Levante). Han spilte ikke på sitt vanlige nivå, nivået vi forventet. Jeg tror han ble påvirket av at hele laget spilte dårlig.

En ting som er sikkert er at Mina har et ekstremt potensiale som stopper. Høy, sterk og rask er han et fysisk mareritt for angrepsspillere. Han har og vist at han kan score mål, noe han gjorde senest mot Polen på søndag. Pékerman tror Mina kan bli en av de ypperste spillerne av sin generasjon.

— Vi har aldri tvilt på talentet hans. Han kommer til å bli en av de beste stopperne i verden, han har et enormt potensial. For å komme dit må han føle at klubben og medpillerne hjelper han, og han trenger å tilpasse seg i Barcelona og dems spillestil, å spille slik han gjorde i den siste landslagskampen (mot Polen). Jeg er helt sikker på at Yerry vil fortsette å utrette store ting.

Lovnadene fra Pékerman viser at landslagssjefen har tro på Mina. Det skal Barca også ha, skjønt et utlån virker å være steget videre. Det vil sikre fast førstelagsspill, samt frigi en ikke-EU plass til Arthur, som virker å ankomme.
Det blir dog først når VM er over. Det kan skje dersom Colombia ikke slår Senegal senere i dag.