Unggutten er den neste i rekken av unge talenter med ny kontrakt i FC Barcelona.
I likhet med Riqui Puig, Chumi, Iñaki Peña og Carles Perez, blir Abel Ruiz belønnet med ny kontrakt. Det melder Barcelona på sine sider. Også han får en utkjøpsklausul på 100 millioner euro. Kontrakten varer til og med 2021, men med opsjon på to ekstra år.
Abel Ruiz er 18 år gammel, og har vært i Barcelona siden han var 12 år gammel. Han kom da fra Valencia. De siste årene har han vært blant de beste spillerne i Barca-akademiet med egenskaper som fysikk, teknikk og målteft.
Flere klubber viste interesse for U-landslagsspilleren, men til slutt var valget enkelt for spissen, som skal spille for Barca-B neste sesong. Han fikk flere innhopp for laget i sesongen som ble avsluttet for en måned siden.
Etter at flere unggutter har forlatt den katalanske hovedstaden de siste årene, har klubben en ny taktikk som innebærer å binde de største talentene til klubben med høye utkjøpsklausuler. Da slipper klubben tilfeller som: Sergio Gomez (Borussia Dortmund), Jordi Mboula (Monaco), Erig Carcia og Adria Bernabe (Man. City).