Éric Abidal ble offisielt presentert i dag som ny teknisk sekretær for førstelaget.
– Jeg er glad for å være hjemme igjen. Det er stort for meg å returnere til Barcelona og jeg vil takke klubben for at de har tro på meg i en så viktig jobb, sa Abidal under dagens pressekonferanse.
Abidal fortsatte med at han har gjort seg klar for denne jobben i flere år, og at han kjenner klubben og spillerne her. Det er ifølge Pep Segura, sjef for fotball avdelingen til Barcelona, grunnen til at de valgte Abidal til denne jobben, nettopp fordi han kjenner spillere rundt om så godt. Abidal er godt kjent med markedet, og spesielt det franske, som er nasjonen som oftest selger unge spillere til andre land.

Overgangsmøter

Klubben er allerede godt i gang med møter om hva som skal skje i dette overgangsvinduet. Pep Segura, Ramon Planes og Éric Abidal har hatt møter om hvilke posisjoner og hvilke spillere som burde hentes.
Det ble selvsagt spørsmål om Griezmann-situasjonen, men verken Abidal eller Segura ønsket å prate noe om den franske spilleren.
– Jeg er ikke her for å prate om Griezmann, men om fremtiden til klubben, sa Abidal.
Segura tok på sin side muligheten til å prate om juniorlagene.
– Vi jobber stadig med å få frem unge spillere, og i de siste årene har vi sett stor fremgang. Vi har også gjort endringer i lønnssystemet til juniorlagene så vi kan konkurrere mot andre lag i Europa, men vi må også ta med i betraktningen at agentene til spillerne vi får frem også ønsker store mengder penger for at de fortsatt skal bli værende i klubben, sa Segura.