Griezmann valgte i dag å sende en minidokumentar om sin avgjørelse på spanske Moviestar 0.
Fotballverdenen slutter aldri å overraske. I fjor trodde mange at tidenes overgangs-saga kom til å bli måten Neymar forlot Barcelona på. Det han manglet var, visstnok, en egen dokumentar, skal man tolke Antione Griezmann. Franskmannen valgte å spille inn en dokumentar om sitt liv og sitt valg, og solgte rettighetene til den spanske mediegiganten Moviestar. Den ble spilt inn med to forskjellige endinger, muligens av grunner som å stoppe lekasjer eller å kunne ombestemme seg i siste liten.
Slutten av dokumentaren ender med at Griezmann tar en telefon, trolig til Atlético sitt sportslige aparat, før han annonserer til kameraet at han blir.

Om La Decision

Selve programmet var en egen PR-kampanje for spilleren selv, maskert gjennom en dokumentar om valget. Det virket som at Griezmann selv ønsket å gi fans og fotballverdenen et innsyn i hvordan hovedpersonen selv tenker. Det kommer frem at det har vært et vanskelig valg for han, og tidslinjen viser at han ikke hadde bestemt seg på tispunkt hvor medieverden mente å vite hvor han skulle dra. Hovedpersonen selv har flere sitat underveis.

— Avgjørelsen jeg skal ta skal være hundre prosent, slik som da jeg dro til La Real (Sociedad) og som da jeg kom hit (Atlético). Jeg ønsker ikke å ombestemme meg

I en verden hvor fotballspillere allerede får kritikk for å ha for store ego og fokus på egen branding og bruk av sosiale medier tar Griezmann det til et nytt nivå. Trolig kommer kritikken til å hagle uavhengig av avgjørelsen som nå er tatt.
Et av hovedargumentene for å dra til Barcelona skal ha vært Champions League, noe Griezmann ønsker sterkt å vinne. Til syvende og sist falt avgjørelsen på å bli, og Griezmann selv gav uttrykk for at dersom han hadde vunnet det med Barca hadde han vært en av mange, mens i Atlético vil han bli en klubblegende om han klarer det.
Med det kan Barcelona rette fokus mot andre overgangsmål, mens vi vanlig dødlige kan rette øynene mot verdensmesterskapet som begynte i dag.