Ter Stegen ønsker å se Thiago Alcântara returnere til Barcelona. Sisteskansen mener midtbanespilleren har det Barcelona trenger for å forsterke midtbanen.
Marc-André ter Stegen er for tiden på landslagssamling med Tyskland, hvor den regjerende mesteren skal prøve å forsvare VM-trofeet. Det virker som Barcelona-spilleren må finne seg i å være backup til Manuel Neuer, på tross av at sistnevnte nettopp har kommet tilbake fra skade. Spurt om hvilke forsterkninger tyskeren ønsker å se er det en kjent midtbanespiller ter Stegen helst skulle sett træ på seg Barca-trøya.

— Jeg skulle likt å hatt Thiago i klubben. Stilen hans passer oss bra, og han har en interessant personlighet. Han ville uten tvil gitt oss flere valgmuligheter. Hvis en overgang skulle gå i boks hadde det vært supert for oss. Han er en spesiell spillertype.

Ter Stegen skal ikke være alene om å ønske seg midtbanespilleren. Speielt spillere som Jordi Alba, Sergio Busquets og Piqué — spillere som alle har bakgrunn fra akademiet — skal ha uttrykt internt at de ønsker seg Thiago til klubben. Thiago har også et nært forhold til Sergi Roberto fra dagene sammen i La Masia.

Amor åpen for en retur

Det var Thiago selv som ønsket å forlate klubben tilbake i 2013, grunnet mangel på spilletid, og valget falt på Guardiola og Bayern. Det er ikke alltid en retur til gamleklubben fungerer like godt, noe vi så med Cesc Fábregas, som aldri slo igjennom for fullt da han returnerte fra Arsenal. Derimot har Piqué og Alba vist at det kan virke om timingen er riktig, skjønt investeringen i de to sistnevnte var vesentlig mindre enn den i Fábregas — og hva Barca sannsynligvis må betale for Thiago. En av klubbens fremste direktører, Guillermo Amor, åpner dørene for Thiago sin hjemkomst.

— Thiago dro fordi han ønsket seg bort, og han innbragte en del penger for klubben, og dersom han blir signer nå er det uproblematisk.

Direktøren la også til at han ikke hadde hørt noen konkrete planer for bud på spilleren, og besvarte kun rykter rundt klubben.

Bayern åpne for å selge — til riktig pris

Bayern virker å ønske seg rundt 70 millioner euro, skjønt den tyske storklubben skal ønske seg en ny venstreback som backup for Alaba, ettersom Juan Bernat også er forventet å forlate klubben i sommer. Barca på sin side håper å friste med et bud på 50 millioner euro pluss Lucas Digne.
Bayerns mektige direktør Karl-Heinz Rummenigge åpner for å selge spillere denne sommeren, ettersom tyskerne for tiden har en bred stall. Salg av spillere vil ikke bare bringe inn penger for tyskerne, men også gi rom for forsterkninger i form av spilletid. Han bedyrer at han ikke har fått noen konkrete bud på Thiago, men at midtbanen for tiden er «fullbooket».

— Vi har mange midtbanespillere på laget. Generelt sett har vi kun plass til tre eller fire nye gutter på laget.

Med andre ord virker det som tyskerne er åpne for å gjøre butikk i sommer.
Er Thiago rett mann for å ta over midtbanen, eller bør Barca lete andre steder?