Messi kommer med stikk i et intervju før VM.
Når VM endelig braker løs på torsdag (og for Argentina lørdag), er de fleste øyne rettet mot Messi. Mens de fleste regner han som tidenes beste fotballspiller, mener noen at han må vinne noe med Argentina for å få den tittelen — aller helst VM.
Da Argentina tapte sin tredje finale på rad i Copa América 2016 måtte Messi overtales til å komme tilbake på landslaget etter å ha sagt seg ferdig med La Albiceleste. På tross av å ha flere verdensstjerner på laget har flere, spesielt argentinske medier, forventet at Messi skal bære Argentina frem nærmest alene — noe han var nær å gjøre i Brasil 2014. Likefullt haglet kritikken mot Messi, og flere medier mente at Messi ikke spiller med samme intensitet for landslaget sammenliknet med for Barcelona.
Mens noen mente at argentisnke medier måtte ta skylden for at Messi trakk seg tilbake i 2016, mente andre at Det Argentinske Fotballforbundet måtte ta mer skyld, grunnet dårlig skjerming av sin beste spiller. Det som er sikkert er at Messi møter mye ufortjent kritikk, noe han har sett seg lei av, skal vi tolke hans eksklusive intervju med Sport, som vi har oversatt.
Piqué er i samme alder som deg selv, og har annonsert at han forlater det spanske landslaget etter VM. Tror du at dette blir ditt siste VM?

— Jeg vet ikke. Det kommer an på hvordan vi gjør det, hvordan vi avslutter mesterskapet. Etter å ha vært i tre finaler uten å vinne har vi hatt vanskelige øyeblikk med pressen i Argentina, grunnet forskjellige syn på hva det betyr å komme til en finale. Det er ikke enkelt og finalene vi har kommet til må bli verdsatt. Det som er sikkert er at det er viktig å vinne de, men å komme dit er ikke enkelt.

Hvis dere skulle ende opp med å vinne, hvordan kommer du til å føle deg? Hva er motivasjonen videre?

— Motivajonen blir den samme om vi vinner her i Russland. Jeg har vunnet mange titler på klubbnivå og motivasjonen vil være det samme den kommende sesongen, med et mål om å fortsette å vinne. Det er det samme med VM. Ingen ting vil forandres

Hvilket landslag frykter du mest?

— Det er flere land som kommer inn med selvtillit, med godt spill og med individuelt gode spillere, som er tilfellet med Brasil, Tyskland, Spania, Frankrike og Belgia, og dette er kun noen av landene. Laget vårt har og gode spillere og erfaring fra forrige VM. Det blir et liknende VM.

Om det hadde vært mulig, er det en motspiller du skulle likt å sett på Argentina?

— Det er mange gode spillere og vi har også gode individuelle spillere, av typen alle lag skulle likt å hatt. Vi er ikke misunnelig på noen