Ajax-talentet Frenkie de Jong har vært på Barcelonas ønskeliste den siste tiden. Neste uke møtes partene for å komme til enighet om en overgang.
Dette melder den spanske avisen AS. På mandag og onsdag skal representanter fra Barcelona, Ajax og spilleren møtes for å diskutere overgangen. Dersom overgangen fullføres, spekuleres det i om overgangsummen vil ligge på mellom 30 og 35 millioner euro.
Planen var å signere nederlenderen sommeren 2019, men på grunn av stor interesse fra Premier League, har klubben bestemt seg for å forsøke allerede i sommer. Det er hovedsakelig sportsdirektør Pep Segura som er stor fan av De Jong, og han ser på spilleren som et nødvendig tilskudd til Valverdes stall.

Fakta om De Jong

Spilleren er 21 år gammel, og har spilt i Ajax de siste to årene. Han kan spille både defensiv midtbane og midtstopper. I høst fikk han en del innhopp som midtbanespiller for Ajax, mens i vår har han spilt mest stopper for nederlenderne. I Nederland står han med 26 kamper, og han har notert seg for ni målgivende og én scoring.
Han har ikke fått sin landslagsdebut på a-laget, men han har en del kamper for aldersbestemte landslag. For Nederlands U21-landslag har han spilt 6 ganger og scoret ett mål.
Han er en spiller som har god pasningsfot og bra teknikk. Det kan tenkes at han skal på sikt inn på defensiv midtbane i Barcelona. Det begynner å bli en stund siden klubben har hatt en ren defensiv midtbanespiller, og dette kan altså være mannen som skal ta over for Busquets en gang i fremtiden.