Klubblegenden vender tilbake til Barcelona etter å ha forlatt klubben som spiller i 2013.
Éric Abidal kom til klubben i 2007, og ble en viktig brikke i trolig det beste laget verden har sett, da Pep Guardiola ledet klubben. Men han huskes best for å vinne kampen mot kreft to ganger mens han var i Barcelona. I 2011 fikk han løfte Champions League-pokalen på Wembeley etter å ha blitt kreftfri første gang. Dessverre kom sykdommen tilbake, men Abidal vant igjen, og fikk løfte La Liga-tittelen i 2013.

Fremdeles tette bånd

Barcelona har vært på jakt etter en ny sportssjef en stund, etter at det ble klart at Robert Fernández ikke fortsetter i klubben. Robert var ansvarlig for å hente inn suksesser som Samuel Umtiti, Paulinho og Cillessen, samt spillere som ikke har slått helt igjennom i Denis Suárez, Andre Gomes, Lucas Digne og Paco Alcacer.
Robert har kontrakt som strekker seg til 30. juni, og det er forventet at Abidal starter 17. juni. Etter en tårevåt avskjed i 2013, hvor mange ville se at Abidal skulle fortsatt, har franskmannen behold tette bånd til klubben, hovedsaklig gjennom ambasadør for Barca Foundacion. Abidal ble tiltenkt rollen som sportsdirektør ved forrige presidentvalg av Joan Laporta. Da Bartomeu vant valgte han å fortsette med Fernánez, som var med på å snu laget etter sparkingen av Andoni Zubizarreta januar 2015, hvor laget hentet opp forspranget til Madrid, og endte opp med å vinne trippelen. Nå blir Abidal likevel sportsdirektør, og blir kastet inn i en travel sommer for Barca.
Har Abidal det som kreves av en sportsdirektør i Barca?