Barcelona ønsker å forsterke stallen, og for det trengs både stallplass og penger.
Ifølge katalanske Sport ønsker den sportslige ledelsen i klubben å selge spillere for over 100 millioner euro. Barcelona har lenge vært ryktet til å stå klar med samme sum for Antoine Griezmann når hans utkjøpsklausul synker 1. juli. I tillegg forventer man at klubben vil hente inn minst en stopper og en midtbanespiller til. For å realisere disse overgangene trengs penger.

André Gomes

Av spillerne som forventes ut er det Gomes som virker å ha det største markedet. Portugiseren ankom Camp Nou med store forventninger, men har aldri vunnet full tillit hos verken medspillere eller Valverde. På tross av svak form i Barcelona er det flere klubber som fremdeles har tro på portugiseren, som skal ha friere i både England og Italia. Dermed kan prisen overgå de 37 millioner euro Barcelona har betalt, noe som skal være viktig for klubben.

Paco Alcácer

Den unge angriperen virker ikke å ha fremtiden sin på Camp Nou, og skal på lik linje med Gomes ha følgere i England. I tillegg har angripere en tendens til å koste mer. Spilleren kostet originalt sett 30 millioner euro da han ankom Barcelona, noe Barcelona skal ønske å få tilbake. Med manglende spilletid spørs det om klubben oppnår det målet, skjønt Premier League er en pengesterk liga.

Gerard Deulofeu

Etter strålende spill for Barca-B ble La Masia-produktet spådd en lysende fremtid i Barcelona. Siden den tid har det blitt promotering til førstelaget, to utlån, et salg, ett gjenkjøp og et nytt utlån. I tillegg har angriperen mistet landslagsplassen på Spania. Nå har både klubb og spiller innsett at nok er nok, og målet til Barcelona er å få tilbake de 12 millionene de betalte i gjenkjøp fra Everton.

Rafinha

En overgang som er i boks etter at Inter sikret seg plass i Champions League neste år. Som en del i leieavtalen har Inter forpliktet seg til å kjøpe spilleren dersom laget havnet på Champions Leage-plass, noe de gjorde i siste serierunde med seier over Lazio. Dermed må italienerne betale 35 millioner euro for Alcantara.

Aleix Vidal

En spiller som sannsynligvis også må pakke ranselen i sommer, avhengig av hvilke bud som kommer. Det naturlige valget kan bli et gjensyn med Sevilla, og det snakkes om en overgang på rundt 12 millioner euro.

Mina og Munir

To spillere som begge har en usikker fremtid i møte. Munir har vært på utlån hos Alavés denne sesongen og gjort sakene sine bra. Spilleren selv har sagt at han ønsker å bli i klubben, men Barcelona er nok ivrig i å selge heller enn å låne ut. Prislappen skal ligge på 12 millioner euro, men det spørs om Alavés har så mye penger å bruke på en spiller. I kulissene lurer også Real Betis. For Mina sin del virker det som fremtiden er utenfor Camp Nou sine porter. Spørsmålet er om Barcelona er villig til å gi opp etter kun seks måneder, eller om et utlån er mer sannsynlig.

Oppsummering

40 millioner — André Gomes
35 millioner — Rafinha
12 millioner — Deulofeu
12 millioner — Aleix Vidal
Summen for de tre spillerne med tydeligst prisantydning summerer seg til 99 millioner euro. I tillegg vil salg av Munir, Paco og eventuelt Yerry Mina bidra til at Barcelona kan oppnå målet sitt om 100 millioner, dersom de tre spillerne over realiserer sine respektive priser (Rafinha sin overgang er allerede spikret).
I tillegg hersker usikkerhet rundt Vermaelen og Denis Suárez. Førstnevnte har blitt eldre siden overgangen fra Arsenal, og er mye skadeplaget. Dog har han vist seg som en habil reserve når det trengs. Antagligvis blir han den fjerde stopperen om han blir, trolig bak en spiller som Lenglet, og Valverde kan fort se verdien i av å ha en rutinert reserve dersom et godt bud uteblir.
For Denis sin del virker både spiller og klubb lystne på å fortsette samarbeidet, og spilleren selv skal være på ferie med mål om å slutte seg til sesongoppkjøringen etter VM. Spørsmålet er hva som skjer dersom det skulle komme inn et bud rundt prisen til Rafinhas på 35 millioner, noe som ikke er utenkelig for en spiller som Denis på dagens marked.
Klarer Barcelona å selge for 100 millioner?