Det har vært en sesong fullt av oppturer og nedturer. Men hvem har bidratt best og dårligst? Her er spillervurderingene for årets sesong.
Ter Stegen (9): Hans beste sesong som keeper i klubben. Har også tidligere sesonger vist ekstreme ferdigheter, men det har også blitt noen stygge tabber. Denne sesongen har tabbene uteblitt, og han har fortsatt med de fantastiske prestasjonene. Har reddet poeng i flere kamper der forsvaret har vært svakt.
Cillessen (7): Verdens beste reservekeeper? Han har i hvert fall hatt en strålende sesong som cup-keeper. Også Cillessen har vist frem noen flotte redninger, og fotarbeidet er meget godt hos nederlenderen også. Likevel litt tregere i å sette i gang spillet, noe som fører til at han må slå langt. Men alt i alt en meget god sesong av Cillessen.
Semedo (6): En ujevn debutsesong fra den raske høyrebacken. Et toppnivå som er meget høyt, men har hatt noen meget svake kamper også. Summen av prestasjoner blir likevel positiv. Kan være en ordentlig utfordrer til Roberto neste sesong om han klarer å prestere jevnere. Posisjoneringen er heller ikke mye å skryte av.
Roberto (6): Vår faste høyreback har hatt en god sesong. Meget god til å holde på ballen og skru opp tempoet når det trengs. Kan forbedre seg defensivt inn mot neste sesong. Undertegnede ønsker i tillegg å se han mer som indreløper neste sesong.
Vidal (3): Viser denne sesongen at han mest sannsynlig ikke har noe å gjøre i Barcelona-trøyen i fremtiden. Horribel defensivt, og har en enormt svak besluttsomhet offensivt. Det vises også i form av spilletid. Han har kun spilt 567 minutter til sammen denne sesongen. Får et lite pluss i margen på grunn av scoring i El Clasico.
Piqué (8): Nok en god sesong fra Piquénbauer. Enormt viktig på defensive dødballer. Meget god i utspillsfasen til Barcelona også. Om man skal trekke ned på noe, må det være at han av og til ser ut til å slite med å stokke sammen beinene. Men en meget god sesong fra den frittalende midtstopperen.
Umtiti (9): For en fantastisk midtstopper vi har i Umtiti. Leverer nærmest hver eneste kamp. Dette så vi kanskje enda mer tydelig i høst enn på våren. Men etter min mening har han vært en av verdens beste midtstoppere denne sesongen. La oss håpe han signerer ny kontrakt i løpet av nærmeste fremtid, så vi kan nyte han i årene fremover også.
Mina (2): Horribel debutsesong fra den danseglade kolombianeren dessverre. Dette har også vist seg på spilletiden, og det har blitt mye benkvarming for Mina. Om man skal trekke frem noen styrker i spillet, må det være utspillsfasen. Der har han vist tendenser. Ellers har han fremstått klumsete i mine øyne.
Vermaelen (6): Gjorde en meget god jobb da Umtiti var ute med skade. Bryter pasninger og blokkerer skudd på en forbilledlig måte. Får en ripe i lakken på grunn av ganske svake kamper når han fikk sjansen i slutten av sesongen. Er dessverre alt for skadeplaget også til å være en man kan regne med videre. Hva fremtiden bringer gjenstår å se.
Alba (8): Hans beste sesong som Barcelona-spiller i mine øyne. Har et vanvittig samspill med Messi, noe som har vært helt avgjørende for årets sesong. Mange av målene i årets sesong har sett slik ut: Messi ut til Alba, Alba inn til Messi, Messi scorer. Det er verdt å nevne at jeg synes han har forbedret seg defensivt også. Virker mer konsentrert enn tidligere sesonger.
Digne (4): Digne har slitt med spilletiden denne sesongen, og det er det en grunn til. Er rene motsetningen til Alba offensivt, og det har skapt problemer når han har fått spille. Et godt eksempel på dette er kampen mot Alavés i vinter, da han og Semedo ble byttet ut for Alba og Roberto. Kampbildet ble endret totalt etter at de faste backene kom inn. Digne er en av spillerne som er på vei bort fra klubben.
Busquets (8): Blekkspruten har hatt en flott sesong, men i mine øyne ikke like dominerende som tidligere. Han er så vanvittig god til å diktere tempoet, sette inn presset og bryte pasninger. Sammen med Rakitic har han vært enorm på disse områdene. En viktig spiller som er en nytelse å se på.
Rakitic (8): Kanskje ikke like elegant og feilfri som Busquets, men han har hatt en enorm sesong på midtbanen sammen med Busquets. Hadde en meget svak sesong i fjor, men har tatt prestasjonene opp flere hakk denne sesongen. Men så er spørsmålet om det er en slik spiller fansen vil ha i laget neste sesong. Vil man heller få inn en Xavi-type neste sesong? Etter min mening har Rakitic i hvert fall veldig viktig i år. En mester i gjenvinningen.
Iniesta (8): Legenden spilte som kjent sin siste sesong i klubben. Også denne sesongen har han holdt et meget høyt nivå. Etter min mening kunne han nok fint holdt seg her én eller to sesonger til, men det er noe fint med at han gir seg på topp. En mester til å holde på ballen og å finne åpninger i motstanderens forsvar.
Coutinho (7): En meget god debutsesong for Coutinho. Har allerede rukket å vinne to trofeer, og kommer nok til å vinner flere. Er først og fremst enorm på langskudd, noe som trekker oppmerksomhet fra motstander. Har også en meget god teknikk og en solid pasningsfot. Fremtiden blir spennende!
Paulinho (5): Hadde en fantastisk start som spiller for klubben. Sakte, men sikkert ble prestasjonene i mine øyne middelmådige. Men den strålende starten trekker selvfølgelig opp. La oss håpe prestasjonene fra høsten hans vedvarer gjennom hele neste sesong.
Denis (5): Har startet veldig lite denne sesongen. Innhoppene i høst var stort sett svake, mens innhoppene i vår var stort sett sterke. Viser gode ferdigheter i form av pasninger og driblinger. Kan være på vei bort fra klubben i sommer. Det kan nok være lurt for spanjolen sin del med tanke på spilletid.
Gomes (3): Portugiseren har vært åpen om psykiske problemer denne sesongen. Det står det respekt av. Jeg kan likevel ikke gi han høy karakter når sesongen skal oppsummeres. Han er rett og slett ikke en spiller med Barça-DNA. Det ser ut som han har lite forståelse for spillet, og har mange svake involveringer gjennom en kamp. Også etter alt å dømme ferdig i klubben.
Suárez (6): Statistikkene sier han burde ligge på 8-9, men på banen er saken helt annerledes. Ja, han scorer mål på ganske jevn basis, men han har noen enormt svake kamper. Det har skjedd flere kamper at han nesten bare har bidratt med svake touch, offside og generelt mye rart. Men det er viktig å huske på at en spiss sin hovedoppgave er å score, og her er han nok en sesong sterk. 25 mål i La Liga er meget godt.
Messi (10): Nok en umenneskelig sesong av argentineren. Får til tider de beste forsvarsspillerne til å se ut som Tufte IL. Står med 34 scoringer og 12 assist, noe som betyr at han topper begge statistikkene i ligaen. Vår viktigste playmaker og målscorer skal selvfølgelig få toppkarakter.
Dembélé (6): En meget vanskelig mann å bedømme. Milliardsigneringen har slitt med skader og slitt med å tilpasse seg livet i Barcelona. Viser at det bor et vanvittig talent i han i enkelte kamper. Men noen kamper har også vært meget svake fra unggutten. La oss håpe at han tar med seg Dortmund-formen sin inn i neste sesong.
Alcácer (4): Nok en spiller som har slitt med spilletid, og som er på vei bort. Står med kun fire scoringer, men så fikk han også sjansen fra start kun åtte ganger. Om han skal ha noen sjanse til å bli her neste sesong, så må han være mer presis i hva han foretar seg offensivt. Litt kaldere foran mål skader heller ikke.
Ernesto Valverde (7): Vi spiller kanskje ikke den blendende fotballen som mange har blitt vant til. Men for en jobb han har gjort siden nederlaget mot Real Madrid i august! Alba, Umtiti og Rakitic er blant spillerne jeg mener har løftet seg enormt etter Valverdes ankomst. Men et av de pinligste nederlagene i Barcelonas historie må han ta på sin kappe. En slik kamp som Barcelona spilte mot Roma bør ikke skje neste sesong, fordi da kan han være ferdig.
Hva tenker du om vurderingene? Hva er du enig/uenig i? Gjerne kom med saklige innspill!