Nok en rekord blir skrevet inn i historiebøkene med argentinerens navn ved siden av seg.
Det skriver Barcelonas offisielle hjemmeside. Leo Messi avsluttet sesongen med 34 fulltreffere i La Liga. Ikke bare sørget det for at han vant «Pichichi», han vant også Gullstøvelen, som deles ut til spilleren med flest seriemål i Europas største ligaer. Det er femte gang argentineren vinner dette, noe som er rekord. Toppscoreren avsluttet med to mål flere enn Mohamed Salah, noe som gjør at Barcas nummer ti vinner for andre året på rad. Han er også den første som vinner Gullstøvelen fem ganger.
Lionel Messi vant Gullstøvelen for første gang i 09/10-sesongen med 34 mål før han vant den igjen i 11/12-sesongen med 50 mål. Deretter vant han sesongen etter med 46 mål. Forrige sesong vant den argentinske målkongen med 37 mål, før det igjen ble 34 mål denne sesongen.
Ikke nok med at argentineren scoret 34 mål i serien, for i Champions League scoret han seks ganger. Han scoret også fire i Copa del Rey og ett mål i den spanske supercupen. Det blir totalt 45 mål på 54 spilte kamper denne sesongen. I tillegg har han sørget for 17 målgivende pasninger, hvorav tolv kom i La Liga.