Barca er ikke ubeseiret, men Infinitiesta spiller sin siste kamp.
Barcelona har for lenge siden vunnet La Liga. For en uke siden tapte katalanerne for Levante. Begge disse faktorene gjør morgendagens oppgjør likegyldig… Hvis det ikke var for Iniesta.
Don Andrés forlater Barcelona som spiller etter kampen i morgen. Det er allerede planlagt en tifo for Iniesta. Klubben har laget en spesiell drakt for midtbanegeniet, hvor åttetallet er vippet horisontalt — et symbol som blir brukt som tegnet for evig. Det er nettopp det Andrés Iniesta har vært for klubben; en evig playmaker og kilde til glede. Fra utallige assists, gjennombruddspasninger, driblinger og stikkpasninger.
Samtidig er dette enden på en æra. Tiden da Barcelonas midtbane dominerte en hver motstander. Xavi er borte. Stopperklippen Puyol er borte. Fra de elleve Guardiola bygde det moderne Barca fra, er kun Piqué, Busquets og Leo Messi igjen. Selv om disse tre er blant de beste i sine respektive posisjoner forsvinner en del av den moderne tiki-takaen mange forelsket seg i.

Japan neste?

Det meste tyder på at Iniesta drar til ett av de mange fotballpensjonatene. Dog blir det verken midtøsten, USA eller Kina slik vi ofte ser nå om dagen. Derimot virker ferden videre å bli Japan. Heldigvis blir Don Andrés å se i den spanske trøya under sommerens VM — noe som betyr minst tre betydningsfulle kamper til for midtbanegeniet.
For Barcelona som lag sin del er kampen av den minste betydning. Katalanerne har allerede gjort rent bord i Spania. De er ikke ubeseiret. Derfor er det eneste som er sikkert for morgendagens kamp, at Iniesta vil starte kampen og bli tatt av, til det som bør bli stående trampeklapp. Spanias VM-helt har fortjent intet mindre.
Utover hva Iniesta angår håper flere i redaksjonen at Valverde roterer, så vi kan få svar på flere spillere i troppen. Hvor god er Yerry Mina — mannen som hadde en horribel kamp mot Levante? Hva kan Dembélé skape? Messi er så og si sikret Gullstøvelen. Blir han hvilt til VM? Og hvem erstatter han? Får noen av de unge talentene sjansen? Forhåpentligvis, ettersom at kampen er av mindre betydning. Utover at en av klubbens aller største legender takker for seg.
Hvem: FC Barcelona vs. Real Sociedad
Hva: La Liga, runde 38
Hvor: Camp Nou, Barcelona
Når: Søndag 20. mai 2018 kl: 20:45
Hvordan: Viasport 1 / Viaplay