Sergi Roberto har fått en fire kampers karantene av det spanske fotballforbundet for slaget mot Marcelo i søndagens El Clásico.

Hva skjedde?

Etter noen svært intense minutter på banen virket det som at lagene roet seg litt ned før dommeren skulle blåse av til pause. Roberto hadde ballen ved egen 16-meter og sentret ballen videre. Marcelo, som presset Roberto, fulgte opp med en liten knuff etter at ballen var sentret bort. Roberto reagerte med et slag som traff Marcelo. TV-bildene viste at slaget traff skulderregionen, selv om det først virket som at han traff Marcelo i ansiktet. Dommeren nølte riktignok ikke med å ta opp det røde kortet.

Hvilke kamper vil Roberto miste?

Roberto vil miste alle de gjenværende kampene denne sesongen. Hjemme mot Villareal, borte mot Levante og hjemme mot Real Sociedad i siste serierunde. I tillegg vil han miste den første kampen i neste sesongs «Supercopa de España» mot Sevilla.

Hva skjer videre?

Barcelona bestemte seg umiddelbart for å anke avgjørelsen til det spanske fotballforbundet. De håper at straffen til Roberto vil bli redusert.

Hva tenker du om utestengelsen på fire kamper? Riktig? Kommenter under!