Stopperlegenden fikk One Club Man Award grunnet sin trofaste tjeneste i Barca
Mens de fleste blårøde øyne rettet fokus mot gårsdagens el Clásico ble Puyol invitert til Baskerland for å motta prisen One Club Man Award. Det er Athletic Bilbao som deler ut prisen til spillere som har tjent hele sin karriere i en klubb, og ble gitt ut for fjerde gang. Puyol ble intervjuet i tunellen etter prismottagelsen, og den tidligere kapteinen var tydelig stolt.

— Jeg er velig fornøyd med å være her — veldig glad. Det er stort å motta denne premien som verdsetter troskap til en drakt, og jeg er veldig stolt av å motta premien.

Tidligere vinnere er Matt Le Tissier (Southampton), Sepp Maier (Bayern) og Puyols store idol Paolo ‘Don’ Maldini (A.C. Milan), og Puyols øyne lyste opp da han ble spurt hva det betyr å bli nevnt i samme åndedrag som sitt idol.

— Jeg har alltid sagt at han har vært et forbilde for meg, og det er veldig spesielt for meg å motta den samme prisen han mottok for to år siden.

Prisen ble delt ut på den nye San Mamés, en stadion Puyol aldri fikk oppleve som spiller, i forbindelse med Bilao sin kamp mot Real Betis. Puyol virket imponert av baskernes nye lekestue da han ble spurt om hvordan det er å spille på Sán Mamés.

— Det er faktisk første gang jeg er på den nye stadion, så jeg har aldri fått oppleve den før. Jeg spilte aldri her selv, men stadion er veldig fin. Det var alltid spennende å spille på den gamle stadion, det ble alltid gode kamper. Det var en hjemmebane, en stadion det var vanskelig å være motspiller på, og det var alltid tøft å spille her. Nå er det gøy å få se den nye stadion, og det er synd jeg aldri fikk spille her selv.

Naturlig nok ble krølltoppen spurt om gårsdagens kamp mellom Barcelona og Real Madrid, og han sa det var en stor helg for han.

— I dag (lørdag) er fokuset her, på å oppleve denne dagen og denne prisen, noe som er en ære for meg personlig. Jeg har blitt veldig godt tatt vare på siden jeg kom hit, og det er viktig å sette pris på filosofien som er her. Det er veldig vanskelig å konkurrere med en slik filosofi i den beste ligaen i verden, og vi er alle stolt på Atleti sine vegne, og jeg håper de kan fortsette sånn i fremdtiden. Så i dag skal jeg nyte å være her også får vi se i morgen (søndag) hva som skjer i El Clásico.

Barcelona har flere spillere i laget som kommer opp fra akademiet, skjønt spillere som Piqué og Alba fikk gjennombruddene sine andre steder. Det blir også spennende å se hva Bilbao tenker om spillere som legger opp i pengeligaer, slik som Qatar og Asia. Forhåpentligvis kan vi få se flere blårøde spillere motta prisen i fremtiden.