I dag ble det offisielt. Andrés Iniesta er ferdig i klubben etter 22 år.
Det var et smekkfullt presserom på Camp Nou i dag kl 13:30. Media og Barcelona-spillere var alle tilstede for å høre på kunngjøringen fra Iniesta. På dagens pressekonferanse bekreftet midtbanespilleren det som lenge har blitt rapportert; han drar til Kina for å avslutte karrieren.

— Med denne pressekonferansen vil jeg fortelle at dette blir min siste sesong i Barcelona. Det er en beslutning jeg har tenkt lenge på.

— Jeg føler det er på tide med en ny utfordring. Barcelona er fortsatt verdens beste klubb og jeg er evig takknemlig for alt den har gitt meg.

— Jeg er ikke lenger i stand til å gi mitt aller beste i hver kamp. Jeg har lyst til å føle meg mer til nytte. Klubben fortjener den beste utgaven av meg, og jeg ser at i den nærmeste fremtid vil jeg ikke være i stand til å gi dette.

— Det er best for meg at jeg drar fra klubben mens jeg fortsatt holder det nivået jeg vil.

Tung atmosfære

Under pressekonferansen er det en tydelig berørt Iniesta og spillertropp som er tilstede. Videre vil kapteinen takke fansen for all støtten:

— Til alle culés som har sett meg vokse som spiller og som har vært med meg gjennom det gode og det vonde, tusen takk. Jeg kommer alltid til å ha Barcelona i mitt hjerte. Jeg er den personen jeg er på grunn av La Masía og FC Barcelona.

Vanskelig å velge et høydepunkt, gullballen…

Videre reflekterer Iniesta om sitt største øyeblikk og at han aldri vant gullballen.

— Det har vært mange øyeblikk opp igjennom årene. Men hvis jeg måtte velge et så ville det vært min aller første kamp for klubben.

— Det er fortsatt noen detaljer som gjenstår med min nye klubb. Grunnen til at jeg velger Kina er fordi jeg aldri ville spille mot Barcelona. Så jeg holder meg unna Europa.

— Jeg har aldri brydd meg om at jeg aldri vant gullballen. Det å kunne spille sammen med Messi og Xavi var magi nok i seg selv. Det er mye mer betydningsfullt for meg å høre fansen rope på meg under kampene. Alle de magiske øyeblikkene i løpet av alle disse årene er det jeg kommer til å huske.

— Jeg ønsker først å fremst å bli husket som en god fotballspiller og et godt menneske. Fordi når fotballen tar slutt er vi mennesker alle sammen.

Andrés Iniesta har som kjent vunnet alle titler og troféer man kan tenke seg. Han har scoret i finaler og blitt stemt frem til banens beste i flere av de, Champions League-finalen i 2015 inkludert.
Gracias, Don Andrés.