Det er ingen tvil om at det gror godt i rekkene bak i klubben. Mandag kveld beviste ungguttene nok en gang dette.
Dette er andre gang Barcelona vinner UEFA Youth League de siste fem årene. Mandagens motstander, Chelsea, fikk en tøff oppgave mot García Pimientas strålende gjeng med talentfulle unggutter. Når den svenske dommeren blåste av kampen sto det 3-0 til katalanerne. Spisstalentet Alejandro Marqués (17 år) noterte seg for to scoringer, mens Abel Ruiz (18 år) scoret det siste.
Barcelona dominerte kampen fra start til slutt med sin ballbesittende spillestil. Begge målscorerne har også vært med Barca-B denne sesongen. Det samme har Riqui Puig (18 år), som spilte 94 minutter i finalen. Også flere andre har vært med Barca-B denne sesongen.
Carles Pérez ble klubbens toppscorer med syv mål på ni kamper. Barcelonas 19-åringer vant ni av ti kamper i turneringen, og spilte én uavgjort. For noen uker siden vant det samme laget serien.
Det er med andre en svært talentfull gjeng med unggutter som nå banker på døra til både Barca-B og Barcelonas førstelag. Forhåpentligvis får vi se flere av disse spillerne på førstelaget enn det som var tilfellet med vinnerne av den samme turneringen i 2014.
Spillere å se opp for i fremtiden: Carles Pérez, Riqui Puig, Miranda, Abel Ruiz, Mateu Morey, Daniel Morer, Iñaki Peña og Alejandro Marqués.
Det ryktes om at trener García Pimienta muligens kommer til å ta over for Gerard Lopez, som trener for Barca-B. Kanskje er det en god løsning med tanke på at han kjenner U19-laget såpass godt.