Sønnen til Barça-legenden Johan Cruyff er sterkt ønsket som ny sportsdirektør av klubbledelsen. Det skriver Mundo Deportivo.
Kontrakten til den nåværende sportsdirektøren, Robert Fernández, går ut i sommer. Det gjør at klubbledelsen er på jakt etter en ny sportsdirektør. Samtidig melder enkelte kilder at de to kan jobbe sammen i det sportslige apparatet. Mundo Deportivo skriver også at Bartomeu tilbød Cruyff rollen som Barça-B trener for noen uker siden. Dette tilbudet skal ifølge ryktene ha blitt avslått fordi Cruyff ønsket seg tilbake til en kontorjobb. Siden 2012 har han vært sportsdirektør i den israelske klubben Maccabi Tel Aviv. I fjor fikk han jobben som hovedtrener, men han skal nå være lysten på bli sportsdirektør igjen.

Hvem er Jordi Cruyff?

Som sønn av Johan Cruyff, ble Jordi Cruyff tidlig god i fotball. Han gikk gradene i Barça-akademiet og spilte to sesonger under sin fars ledelse. Videre gikk turen videre til Manchester United, hvor han spilte fire sesonger. Cruyff slet riktignok mye med skader og ble aldri den suksessen man håpet han skulle bli. Han fikk riktignok være med på laget som løftet Premier League trofeet i 1996/1997 sesongen. Etter oppholdet i United spilte Cruyff for lag som Celta Vigo, Espanyol og Deportivo Alavés før han la opp i 2010.
Etter at spillerkarrieren var over fortsatte Cruyff å jobbe innenfor fotballen. I 2012 ble han ansatt som sportsdirektør for Maccabi Tel Aviv, hvor han har gjort tingene sine svært bra. Under Cruyff’s ledelse vant laget sin første ligatittel på ti år i hans første sesong, og vant også ligaen de to neste sesongene. Laget kvalifiserte seg også jevnlig til Europa League og Champions League, og deltok i gruppespillet i Champions League i 2015/2016 sesongen. Siden 2017 har han vært hovedtrener for laget, men han skal nå ønske seg tilbake til en kontorjobb. Han har allerede bekreftet at han vil slutte som hovedtrener for laget ved sesongslutt. Dette gjør at flere klubber i blant annet Premier League og Bundesliga har meldt sin interesse i hans tjenester. Barcelona har nå kommet på banen og virker ivrige på å hente tilbake Cruyff.

Ville du likt å se sønnen til klubbens aller største ikon tilbake i klubben? Kommenter under!