Landslagspausen er over, og det er på tide å fokusere på sluttspurten i La Liga. Neste hinder er Sevilla.
Lørdagens motstander har hatt en litt tøffere og mer turbulent sesong i år en de foregående. De så seg nødt til å sparke argentinske Berizzo rett før jul, og inn har de fått italienske Montella. Det har resultert i noen store oppturer, som da de slo ut Manchester United fra Champions League. De har også opplevd noen meget frustrerende kamper som for eksempel 2-1 tapet mot Leganés. Sjansen for at Sevilla spiller Champions League neste sesong er derfor svært liten, men hvittrøyene kjemper fortsatt for å få en plass i Europa League.
Barcelona har på sin side ligagullet i sine hender. Og det må kunne sies at det ville vært en stor overraskelse om gullet ikke havner i Catalonia i mai. Valverdes Barcelona står fortsatt uten tap i samtlige kamper i La Liga denne sesongen, men bortekampen mot Sevilla blir kanskje en av de tøffeste kampene som gjenstår i årets serie. Ramón Sánchéz Pizjuán er tradisjonelt sett en meget tøff stadion å komme til for hvilket som helst lag, til tross for at Sevilla har slitt litt mer der denne sesongen.

Skader og suspensjoner

Skadesituasjonen til Barcelona er ganske usikker i skrivende stund. Det vi vet er at Piqué, Messi og Ter Stegen har kjent på noen små skader etter landslagspausen. Om disse tre er ute mot Sevilla er fortsatt ikke kjent. Digne pådro seg en muskelskade da han representerte Frankrike, noe som holder han på sidelinjen i rundt tre uker. Busquets pådro seg en skade mot Chelsea i Champions League, og vil være ute en liten stund til.
Sevilla har også nøkkelspillere som sliter med skade. Escudero, Corchia, Navas og Carole er alle ute mot Barcelona. Pablo Sarabia har mottatt sitt femte gule kort for sesongen, noe som fører til at vingen blir suspendert i hjemmekampen mot Barça.
Hvem: Sevilla FC vs. FC Barcelona.
Hva: La Liga, runde 30.
Hvor: Estadio Ramón Sánchéz Pizjuán, Sevilla.
Når: Lørdag 31. mars 2018 kl: 20:45
Hvordan: Viasport 1 / Viaplay