Inneværende sesong blir den siste for B-laget i denne omgang. Fra og med neste sesong blir Barcelonas B-lag trukket fra det spanske seriesystemet.
Årsaken er det klubbens president, Josep Maria Bartomeu, kaller mislykket talentutvikling de senere årene. I stedet vil klubben satse enda tyngre på å utvikle førstelaget.

— Vi har ikke vært i stand til å utvikle spillere av den kvalitet som kreves for å bære Barcelona-trøyen. Når kom en spiller som Lionel Messi opp sist? Slik ordningen fremstår i dag har vi ett lag som representer Barcelonas profesjonalitet og elitistiske fundament, samt et rent amatørlag. Flere av spillerne er dessuten verken unge eller katalanere. Laget har ikke fungert optimalt som utviklingsarena for kommende førstelagsspillere.

Han fortsetter:

— Barcelona er først og fremst en eliteklubb, og ikke en farmerklubb. Det er veldig viktig at vi bygger klubben på de rette verdiene. Dersom førstelaget kun hadde bestått av katalanere kunne vi sagt takk og farvel til suksess i La Liga og Champions League.

Bartomeu understreker at klubben fortsatt vil være et trekkplaster for Catalonias største talenter

— Vi har allerede meget gode relasjoner til alle klubbene i Barcelona og Catalonia for øvrig, og vi ser ingen ulemper med at talentfulle spillere får utvikle seg i fred i sine lokale klubber. Vi har et speidernettverk som har full oversikt over alt som spirer og gror i regionen. Dersom en katalaner blir god nok for Barcelonas førstelag kommer han til å spille for oss, tro meg.

Videre forteller presidenten at klubben tar forbehold om at enkelte som i dag er tilknyttet B-laget kan få nye roller innad i klubben.

— Spillere og ledere som i dag representerer B-laget vil naturligvis bli kompensert dersom vi ikke kan tilby dem en ny rolle i klubben. Noen kommer til å få andre trenerjobber i de øvrige lagene våre, noen av spillerne er unge nok til å fortsette på Juvenil A-laget (Barcelonas U19-lag, journ. anm.) og noen kan bli tatt opp til førstelaget. Det er imidlertid opp til Ernesto Valverde.

Barcelona B ligger for øyeblikket på 16.plass i Segunda División, fire poeng over nedrykksstreken. De fire dårligste lagene i ligaen rykker i utgangspunktet ned til Segunda División B, men dersom Barcelona B skulle unngå å havne på en av nedrykksplassene denne sesongen vil kun tre lag rykke ned.
I dagens stall har spillere som Gerard Pique, Sergio Busquets, Andrés Iniesta og Lionel Messi (for å nevne noen) tatt veien til førstelaget gjennom B-laget.
Er dette veien å gå for FC Barcelona? Diskutér i kommentarfeltet.