Gerard Deulofeu, som er på lån hos Watford, forteller at det skal mye til for at han spiller for Barcelona igjen.

— Jeg tror det blir veldig vanskelig å komme tilbake. Du trenger ikke være altfor smart for å skjønne at Barcelona lånte meg ut fordi de hadde liten interesse i meg.

Utsagnet fra Deulofeu var ikke ment som kritikk av noen i Barcelona, men mer en måte å vise at han er realistisk angående fremtiden. Spanjolen fikk en del tillit av Valverde i starten av sesongen, men etter flere svake prestasjoner ble det mindre spilletid på Deulofeu.

— Vi var enige om at jeg måtte forlate klubben, fordi jeg hadde ikke spilt på halvannen måned. Jeg vil spille kamper og være lykkelig, og jeg er ikke lykkelig når jeg sitter på benken.

Deulofeu har de siste årene vært mye ut og inn av Barcelonas tropp. Siden han ble flyttet opp fra Barcelona B har han vært innom både Everton og Sevilla. Spanjolen har i mange år blitt regnet som et av klubbens største talenter, men har slitt med å innfri. Dermed gikk turen nok en gang til England. Denne gangen ble det Watford.
Hurtigtoget innrømmer selv at han ikke hadde prestert godt nok den siste tiden i Barcelona trøyen. Han legger derfor ingen skyld på trener Valverde.

— Mye av dette er min egen feil. Jeg tror det var bedre å ha meg på benken i noen av kampene. Jeg tror på meg selv mer enn noen andre, men jeg innser at jeg var for ustabil.

Deulofeu forteller videre at agenten hans og Barcelona skal snakke etter sesongslutt.

— Vi skal snakke, men selv ikke jeg vet hvordan det blir etter sesongen.