Sports Joaquim Piera har gjort et intervju med den kommende Barca-spilleren.
Arthur Melo, som Barcelona har opsjon på, kommer mest sannsynlig til å få oppfylt drømmen om spill på Camp Nou. Om ikke i januar 2019, så kanskje i juli 2018? Her er i hvert fall hva han hadde å si til den katalanske sportsavisen.
Hvilken type spiller er du?

— I Gremio spilte jeg defensiv midtbane, som en dobbel pivote, men den kreative spilleren av dem. Noen ganger får jeg spørsmålet om hvor jeg foretrekker å spille, og jeg svarer alltid at det spørs hvordan laget skal spille. Det blir opp til Barca-treneren å bestemme.

Så du kan spille Busquets, Rakitic’ eller Iniestas posisjon?

— Jeg er klar til å spille hvor enn jeg blir plassert, fordi jeg ønsker å hjelpe mine lagkamerater. Det viktigste er å tenke på gruppa.

De sier du har en mer europeisk enn brasiliansk stil?

— Det tar jeg som en kompliment. De har alltid sagt det, og jeg tenker det er positivt. De sier jeg tenker mye på spillet og hvordan diktere rytmen i kampene. Jeg er glad for å høre det, og håper jeg kan utvikle meg hver dag.

Brasils 1970-helt, Tostão, sa du likner på Xavi.

— Xavi er en stor spiller. Jeg vet hvor jeg kommer fra og at jeg har en lang vei å gå, men å være så ung og bli sammenliknet med fotballens giganter motiverer meg til å utvikle meg.

Hvem har vært din læremester i Brasil?

— Jeg har lært utrolig mye fra min lagkamerat i Gremio, Maicon.

Hva gjør deg mest glad, score eller assistere?

— Hvis jeg har muligheten til å score gjør jeg det, men jeg liker også og assistere mine lagkamerater.

Du er 21 år, hvorfor er du så moden?

— Det er en kvalitet jeg har. Jeg har alltid vært ydmyk og hørt på hva folk har fortalt meg. Gjengen vi har her i Gremio er veldig god, noe som har hjulpet meg mye.

Det har kanskje noe med å gjøre at du flyttet hjemmefra som 14-åring?

— Ja, det har jo hjulpet meg mye. Når du bor for deg selv, borte fra familien, så modnes du raskere. Du har mye ansvar, og ingen kan gjøre noe for deg slik som skjer hjemme.

Kåret til banens beste i Libertadores-finalen (Sør Amerikas svar på Champions League) og scoring i derbyet mot Internacional. Er du en mann for de store anledningene?

— Hehe, jeg gjorde det bra i de kampene.

Du må være spesialist for å kunne spille på Barcas midtbane.

— Jeg kan ta feil, men Barcas sterkeste kvalitet er å styre rytmen i kampene. Det er en av mine sterkeste egenskaper. Det er allerede gode midtbanespillere der med masse kvalitet. Jeg håper jeg kan komme å hjelpe til så fort som mulig.

Hva må du forbedre?

— Jeg er ung og må fortsatt bli bedre i feltet. Det er også flere andre ting jeg må forbedre. Folk skryter av mine pasningsferdigheter, men etter hver trening blir jeg igjen og øver på det. Jeg er ikke perfekt, så jeg må jobbe hardt.

Hvilke tanker har du om Valverdes Barca?

— For meg har de ikke gått vekk fra det Barcelona vi alltid har sett. De er en ekstremt talentfull gjeng, som vet hva de ønsker. De takler å lide i kamper, men de bruker også sine styrker som ballinnehav. Så er det spillere som Messi, Coutinho, Dembélé og Suárez som kan avgjøre en kamp alene. Det er grunnen til at jeg valgte Barcelona.

Flytter familien din til Barcelona?

— Selvfølgelig. Jeg spurte dem og de sa ja! Nå bor de med meg i Porto Alegre, min mor, far og søster. De flytter alle til Barcelona med meg.

Arthurs Iniesta-beundring

Brasilianeren har aldri lagt skjul på sin beundring for Andrés Iniesta, og at han har vokst med spilleren som sitt idol. Arthur er en stor beundrer av Don Andrés både som spiller og som person, og han har uttalt at det ville vært en drøm å få dele garderobe med illusjonisten.

— Jeg har alltid sagt at jeg har beundret Iniesta. Lenge før Barcelona var interessert i å hente meg har jeg fulgt med på kampene hans fordi spillestilen hans imponerer meg. Hvordan han spiller og holder på ballen. For meg er Iniesta årsaken til at laget kan spille som de gjør. Han er så god. Han har alt i hodet, fordi det er han som organiserer spillet sammen med noen fantastiske spillere. Han får det til å se så lett ut, og er et eksempel å følge.

Neymar og Coutinho gratulerte Arthur med overgangen

Ikke nok med at alle spillere og treneren i Gremio har gratulert midtbanemannen så fikk unggutten gratulasjoner fra to av det brasilianske landslagets viktigste spillere.

— Coutinho fortalte meg at det er en fantastisk by og at klubben og treningsfasilitetene er fantastiske. Han fortalte meg at Camp Nou er en verdensklasse-arena med fantastiske fans. Det er alt man kan drømme om i en karriere. Barca kjemper alltid om trofeer – og vinner dem.

Videre fortalte Arthur at han fikk en melding med gratulasjoner fra Neymar, som også fortalte at Barca er en fantastisk klubb og det samme er byen.

— Han sa at alt der er fantastisk, og at det er ekstremt talentfulle spillere som hjelper deg å tilpasse deg. Jeg tror ikke det vil bli noe annerledes for meg, avsluttet Arthur.


Kilder: Sport.
Hva tenker dere? Blir Arthur en nyttig tilvekst?