Valverde får besøk av sin tidligere klubb i sin nye storstue. Athletic Bilbao skal prøve å stikke kjepper i hjulene til Barcelona.
Katalonia mot Baskerland er neste duell som står for tur i La Liga. Athletic Bilbao er, som Barcelona, en tradisjonsrik klubb som har spilt samtlige La Liga sesonger gjennom historien. Denne sesongen har de derimot slitt mer enn forventet. Cuco Ziganda, mannen som tok over Athletic etter Valverde, har ikke klart å oppfylle forventningene helt. De ligger på en 12. plass i La Liga etter varierende prestasjoner, og de har røket ut av Europa League for bare noen dager siden. Likevel skal man aldri undervurdere en klubb som Athletic. De er kjent med oppgjørene, og vet hva som trengs for å vinne slike kamper. De har også et sammensveiset lag som har spilt sammen i mange år.
Barcelona er på sin side i fin flyt om dagen. De er fortsatt ubeseiret i La Liga, og de kommer fra en overbevisende 3-0 seier mot Chelsea i Champions League. Messi ser ut til å være i fantastisk form (som vanlig), og Dembélé og Coutinho begynner å tilpasse seg livet i Barcelona.

Tidligere møter

Forrige gang lagene møttes denne sesongen ble det en flott 2-0 seier til katalanerne. Den gangen ble Barcelona til tider hardt presset i bortekampen, men Messi og Paulinho sørget for at Barça vant komfortabelt 2-0 til slutt.
I hjemmekampen mot Athletic forrige sesong, ble det også solide sifre. Den gangen sørget Alcácer, Messi og Vidal for at sluttresultatet ble 3-0.

Skader og suspensjoner

Valverde har noen fravær å tenke på før søndagens kamp. Busquets ble skadet mot Chelsea, og er ute i noen kamper fremover. Suarez må også stå over på grunn av for mange gule kort, som førte til karantene. I tillegg er Semedo og Denis Suarez skadet i en stund fremover. Iniesta er med i troppen mot Athletic, men det kan tenkes at han starter på benken, med tanke på at han spilte med en liten skade mot Chelsea i midtuken. Det er gledelig at Barcelona B-spiller Aleña er med i troppen mot baskerne.
Athletic er heller ikke skadefrie inn mot kampen. De må klare seg uten Muniain, Balenziaga, Rico, Yeray og Kepa.
Her er Valverdes utvalgte til hjemmekampen mot Athletic:

Ter Stegen
Piqué
Rakitic
Iniesta
Messi
Dembélé
Cilessen
Coutinho
Paulinho
Alcácer
Alba
Digne
Roberto
Gomes
Vidal
Umtiti
Mina
Aleña

Hvem: FC Barcelona vs. Athletic Bilbao.
Hva: La Liga, runde 29.
Hvor: Camp Nou, Barcelona.
Når: Søndag 18. mars 2018 kl: 16:15
Hvordan: Viasport 1 / Viaplay