Unge Ousmane Dembélé ble hentet til Barça for en gigantisk sum forrige sommer, og det øyeblikket han ankom Barcelona så var forventningene høye, særlig blant fansen.
En ting mange supportere lurer på når klubben deres kjøper en ung spiller, er om spilleren kommer til å greie å tilpasse seg miljøet han kommer til, om spilleren har det som trengs for å levere på det høyeste nivået, og leve opp til det store presset man har når man bærer på drakta til en av verdens største klubber.
Dessverre for Dembélé så har han ikke en gang hatt sjansen til å vise seg ordentlig frem, så langt denne sesongen så har han blitt skadet to ganger. Dermed har det ført til at han har tilbrakt store deler av sesongen på tribunen. Coutinho, som ankom i januar, og Dembélé har så langt denne sesongen spilt like mange kamper. Derfor så var det viktig i lørdagens kamp mot Malaga at han endelig kunne vise seg frem. Nå er han ikke lenger skadet, og han skulle få sjansen fra start etter at Messi meldte forfall.
Den unge franskmannen så seg ikke tilbake, og var utrolig god på Barças høyre side i kampen mot Malaga. Stortalentet greide å skape store problemer for forsvaret til den andalusiske klubben gjennom de 85 minuttene han spilte, og viste særlig sine dribleferdigheter og hurtighet. Et godt eksempel på dette er assisten han ga til Coutinho, som økte Barças ledelse til 2-0. Etter kampen så ble han kåret til banens beste spiller av blant annet Sport, whoscored og flere andre sider. Hans lagkamerater la også merke til hvor god han var i dag, blant annet så sa Coutinho at målet han scoret tilhørte Dembele, og at han er en sensasjonell spiller.

Malaga er en motstander som er desperate etter å beholde plassen sin i La Liga, derfor er det viktig å kunne se hvordan unge spillere som Dembélé, presterer mot et lag som ikke har noe å tape. Det var derfor viktig at han kunne vise seg frem, og få ekstra selvtillit. Forhåpentligvis så kommer han til å være en viktig spiller i laget i årene fremover, og Barça-supporterne håper at kampen på søndag bare er begynnelsen på Dembélés eventyr i FC Barcelona.