Midtukekamp i La Liga venter for Valverdes gutter.
Barcelona har et forsprang på syv poeng ned til Atletico Madrid før denne runden. Torsdag kveld skal nedrykkstruede Las Palmas prøve å stanse katalanerne i å ta nok en seier.
I Las Palmas har det vært en meget turbulent sesong, spesielt på trenersiden. Klubben har nemlig hatt fire forskjellige trenere på sidelinjen denne sesongen. Mot Barcelona er det tidligere Rayo Vallecano og Granada-trener Paco Jemez som leder laget. Han har ledet dem siden nyttår, og har bedret resultatene noe. Likevel er dette et lag som ikke oser av selvtillit, og alt annet enn tap mot Barcelona må nok regnes som overraskende.
Barcelona står fortsatt uten tap i La Liga, men hadde den siste tiden slitt med å imponere Barcelona-fansen. Etter to poengdelinger på rad og en lite imponerende seier mot Eibar, var det derfor fint å se Barcelona bidra til en skikkelig målfest igjen. Barça vant siste La Liga kamp 6-1 mot katalanske lillebror Girona. Forrige helgs motstander var offensive, men ble utspilt ganske tidlig. Et slikt lag er også Las Palmas. Derfor kan det ventes en kamp med mange mål, uansett sluttresultat.

Tidligere møter

Oppgjørene mellom lagene har ofte vært meget målrike. De tre siste oppgjørene har resultert i 13 scoringer totalt.
Motsatt oppgjør på Camp Nou denne sesongen var en meget spesiell affære. På grunn av bråk i Barcelona i forbindelse med folkeavstemningen om løsrivelse, var ledelsen bekymret for helsen til tilskuerne. Det ble derfor besluttet at kampen skulle spilles for tomme tribuner. Til tross for at Barcelona ikke hadde fansen i ryggen, endte kampen med 3-0 seier til katalanerne.

Skader og suspensjoner

Las Palmas har ikke noen spillere suspendert mot Barcelona, men de har noen skader å tenke på. Momo, Bigas, Penalba og Emenike forventes alle å miste kampen mot Barcelona på grunn av diverse skader.
Barcelona sin skadeliste har minket den siste tiden, og forrige helg kunne de stille uten noen som helst skader. Semedo var uheldig å pådro seg en skade i kampen mot Girona, og må dermed stå over turen til Gran Canaria. Jordi Alba står også over kampen på torsdag på grunn av for mange gule kort.
Her er troppen som er med mot Las Palmas:

Ter Stegen
Piqué
Rakitic
Busquets
Iniesta
Suárez
Messi
Dembélé
Cilessen
Coutinho
Paulinho
Alcácer
Digne
Roberto
Gomes
Vidal
Umtiti
Vermaelen

Hvem: Las Palmas vs. FC Barcelona.
Hva: La Liga, runde 26.
Hvor: Estadio Gran Canaria, Las Palmas.
Når: Torsdag 1. mars 2018 kl: 21:00
Hvordan: Viasport 1 / Viaplay