Før kampen så stilte pressekorpset Barça trener Ernesto Valverde flere spørsmål før kampen.
Torsdag kveld kl.21:30 så skal Barça møte Valencia på Mestella, denne kampen er returoppgjøret etter kampen i forrige uke som endte med 1-0 seier til Barcelona på Camp Nou etter en scoring av Suarez. Han snakket først om at han var henrykt over at klubben har en sjanse for å komme til sine femte finale på rad i Copa del Rey, men at resultatet fra den første kampen ikke er nok til å gå videre.
Selv om Barça har fordelen før kampen så er Valverde helt klar på at det ikke betyr at de kan ta det med ro, pga. Valencias store offensive potensial, og hvis man tar i betrakning at de spiller på hjemmebane så er sannsynligheten for at de kommer til å score veldig høy. Derfor sier blaugrana sin trener at med mindre Barça greier å score i morgen så ligger de tynt an. Han tror at begge lagene kommer til å følge sin egen spillestil, og at Valencias kompakte forsvar, og kjappe kontringer kan lede til store problemer i morgen kveld. Det kan hende at han har rett i det etter særlig etter en god nyhet Valencia fikk før oppgjøret.
En av deres stjernespillere Goncalo Guedes kommer tilbake fra skade, og kan skape problemer for Barça på venstresiden av forsvaret. Valverde vet godt at han er en spiller som har hatt en god sesong så langt, og hva han er i stand til å gjøre på en god dag. Portugieseren er uten tvil en spiller de kommer til å passe godt på. Til slutt la han til at Copa del Rey kampene virkelig sliter ut lagene, og viser blant annet til at ingen av de fire semifinalistene inkludert Leganés eller Sevilla greide å vinne seriekampen de spilte denne helgen.