Forrige sesongs Copa del Rey finalist kommer på besøk til Camp Nou.
Lagene møtes altså tre dager etter at Barcelona slo ut Espanyol fra Copa del Rey, der de vant 2-0. Alaves spilte også sin forrige kamp i Copa del Rey. Baskerne røk til slutt på et surt tap i en straffekonferanse, der Valencia trakk det lengste strået.
Alavés, som var nyopprykket forrige sesong, ligger foreløpig an til å kjempe om å unngå nedrykk. Før kampen mot Barcelona ligger de på en 17. plass i La Liga. De hadde en meget tøff start, der de startet med seks kamper på rad som endte med tap. Siden den gang har formen bedret seg, og det kan tenkes at de er meget interesserte i å rappe med seg ett poeng eller tre for å unngå nedrykksstriden.
Siden Alavés rykket opp til La Liga, har lagene møttes tre ganger i ligasammenheng. Det endte med et overraskende hjemmetap i tilsvarende oppgjør forrige sesong, der Alavés vant 2-1 og tok dermed med seg alle poengene fra Camp Nou. I de to neste ligakampene mellom lagene vant Barcelona 6-0 og 2-0.

Skader og suspensjoner

Hos gjestene er det ingen som er suspendert, men Manu Garcia, Hector Hernandez og Burgui er alle ute med skader. Barcelona må på sin side klare seg uten Dembélé og Vermaelen, som er ute med skader en stund.
Hvem: FC Barcelona vs. Deportivo Alavés.
Hva: La Liga, runde 21.
Hvor: Camp Nou, Barcelona.
Når: Søndag 28. januar 2018 kl: 20:45
Hvordan: Viasport 1 / Viaplay