Den brasilianske playmakeren fikk omsider sin debut for Barcelona.
Etter at han ankom Barcelona med en muskelskade, var det omsider klart for debut for den brasilianske magikeren. Etter kampen ble han intervjuet av Barca-TV.

— Det var en spesiell kveld for meg. Jeg kommer aldri til å glemme den. Både fansen og spillerne tok meg godt i mot, noe som hjalp meg veldig, sa Philippe Coutinho til Barca-TV.

Playmakeren kom i andre omgang inn for kaptein, Andrés Iniesta, til vill jubel fra de 80000 fremmøtte på Camp Nou.

— Jeg var litt nervøs, men så roet jeg meg ned og tilpasset meg kampen. Jeg er veldig fornøyd med å ha spilt mine første minutter for klubben, og ble rørt av mottakelsen, fortsatte brasilianeren.

En kamp som var preget av flere rare dommeravgjørelser, tøft spill fra Espanyol og en magisk Leo Messi – ble til slutt en god opplevelse for Coutinho. Bare minutter etter sitt innhopp dro han en lekker luke på en Espanyol-spiller. Fansen var i ekstase. Godt samspill med samtlige Barca-spillere, en uredd spillestil og gode tekniske ferdigheter var det vi fikk se den korte tiden playmakeren spilte.

— Vi endte opp som vinnere, noe som var det viktigste, og vi er videre til neste runde. Det var en vanskelig kamp, noe vi hadde forutsett. De kontret bra, men vi kontrollerte kampen fra første spark på ballen. Vi hadde en god kamp og vant til slutt, avsluttet Coutinho.

Råd fra sitt idol

Philippe Coutinho har hele tiden uttalt at Ronaldinho var hans store idol. Forleden fikk han noen solide råd fra en av Camp Nous største ballmagikere, og fotballverdens største solstråle.