Den taklingssterke forsvareren har etter nesten åtte år i klubben, valgt å reise videre i sin karriere.
Kinesiske Hebei Fortune og Barcelona skal nå være enige om en overgang for argentineren. Det skriver Barcelonas hjemmeside. Grunnen til at Mascherano velger å dra, er ifølge Sport at han ønsker fast spilletid frem mot VM. I Barcelona har han mistet plassen til Samuel Umtiti. Det var derfor bare et spørsmål om tid før argentineren kom til å forlate klubben, og så fort Yerry Mina ble klar, fikk Mascherano altså lov til å forlate Barcelona.
Javier Mascherano kom til Barcelona 28. august 2010, og ble hentet av Pep Guardiola. Taktikeren Pep, valgte å omskolere spilleren fra midtbane til stopper. Etter hvert taklet han oppgavene utmerket, og har for det meste spilt som stopper. 26. april 2017 scoret Javier Mascherano sitt første, og eneste mål for klubben. Det skjedde på straffespark mot Osasuna.
Mascherano har alltid vært godt likt av Barca-fansen. Det er med andre ord en yndling som nå forlater klubben etter syv og et halvt år.
Barcelona holder en avskjedsseremoni for Mascherano onsdag klokken 11.00. 26. januar er Javier Mascherano Hebei Fortune-spiller.
Vi ønsker Javier Mascherano lykke til videre på sitt neste eventyr!