Den colombianske landslagsspilleren Yerry Mina er klar for Barcelona, det skriver klubben på sine hjemmesider.
Mina har skrevet under en 5,5-årskontrakt og kommer fra den brasilianske toppklubben Palmeiras. FC Barcelona har vært ute etter den 23 år gamle midtstopperen i lang tid og betaler om lag €11,8 millioner for fyrtårnet fra Colombia. Han er tiltenkt rollen som erstatter for Javier Mascherano, som ifølge rapportene er svært nære en overgang til kinesiske Hebei China Fortune.
Yerry Mina begynte sin karriere for Deportivo Pasto i hjemlandet, og debuterte i Colombias toppdivisjon 19 år gammel. Etter en meget lovende debutsesong for Deportivo Pasto ble Mina hentet til de regjerende seriemesterne Independiente Santa Fe foran 2014-sesongen, hvor han vant Copa Sudamericana i 2015. I mai 2016 forlot det høyreiste stoppertalentet Independiente Santa Fe og Colombia til fordel for Palmeiras og Brasil. Like etter ankomsten til Palmeiras debuterte Mina for det colombianske A-landslaget, og i løpet av sesongen ble han seriemester med Palmeiras og havnet sågar på årets lag i brasiliansk Série A.
Yerry Mina måler hele 195 centimeter på strømpelesten og blir beskrevet som en taklingssterk og pasningssikker spiller med gode ferdigheter i lufta. På ni landskamper for Colombia har han allerede rukket å bokføre seg med tre scoringer.
Mina blir den første colombianske spilleren for Barcelonas førstelag i klubbens historie. Han får en utkjøpsklausul på 100 millioner euro.


Fornøyd med overgangen? Hva tror du Yerry Mina kan tilføre FC Barcelona?