Philippe Coutinhos ankomst til Barcelona gjør veien til førstelaget enda lenger for Arda Turan, og klubben jobber på spreng for å selge den tyrkiske landslagsspilleren.
Allerede i fjor sommer ønsket Barcelona å selge Turan, uten å lykkes. Den snart 31 år gamle offensive midtbanespilleren er fullstendig ute i kulden, og har ikke vært på banen en eneste gang for Blaugrana denne sesongen. Flere løse og faste rykter verserer rundt Turan i disse dager, og vi tar en kikk på noen av dem.
Italia, England, Tyrkia eller USA?
Ifølge Mundo Deportivo har tyrkerens agent, Ahmet Bulut, aktivt kontaktet AC Milan og Everton vedrørende en overgang, men begge klubbene skal være skeptiske til å matche den solide lønningen han hever i Barcelona. Sky Sports anerkjente fotballjournalist, Guillem Balagué, forteller at Barcelona ikke har mottatt bud fra den blå delen av Liverpool. Videre hevder han at interessen for Turan i hovedsak kommer fra Tyrkia, i motsetning til for seks måneder siden da interessen var størst blant kinesiske klubber. Daily Mail mener på sin side å vite at Arda Turan allerede er i samtaler med den amerikanske MLS-klubben Chicago Fire.
Retur til Galatasaray så godt som utelukket
Den tyrkiske TV-stasjonen Habertürk skrev søndag morgen på sine nettsider at Turan skal ha hatt et møte med politikeren Mehmet Ağar like før jul angående en mulig overgang til gamleklubben Galatasaray. I møtet skal Ağar angivelig ha krevd at Turan ber om unnskylding til nåværende Galatasaray-trener Fatih Terim for at overgangen kan bli en realitet, noe hovedpersonen selv skal ha nektet. Habertürks påstander ble umiddelbart tilbakevist av Turan gjennom sin Twitter-konto, hvor han skriver at historien er usann, og at møtet aldri har funnet sted.
Det bør likevel nevnes at Turan trakk seg fra det tyrkiske landslaget i fjor sommer, mens Terim fortsatt var landslagssjef, etter å ha først blitt sendt i garderoben under en treningsøkt, og senere angrepet en journalist. Etter at Mircea Lucescu ble ansatt som ny landslagssjef gjorde Turan comeback, og forholdet mellom Turan og Terim later uansett til å være alt annet enn rosenrødt. Det virker derfor svært usannsynlig at Turan returnerer til Galatasaray
Retur til Istanbul likevel?
De siste spekulasjonene kommer fra CNN Türk som hevder at İstanbul Başakşehir blir den offensive midtbanespillerens neste stoppested. TV-stasjonen skriver på sine nettsider at Turan er enig med İstanbul Başakşehir om en avtale, og at klubben leier tyrkeren de neste seks månedene med opsjon på kjøp. Ifølge TV-stasjonen vil İstanbul Başakşehir kun betale halvparten av Turans lønn. Istanbul-klubben leder for øyeblikket Süper Lig ett poeng foran byrival Galatasaray, og kan fra før av skilte med kjente navn som Emmanuel Adebayor, Emre Belözoğlu, Gaël Clichy, Eljero Elia og Gökhan Inler, for å nevne noen.
Arda Turan kom til Barcelona fra Atlético Madrid sommeren 2015 for om lag €34 millioner. Han debuterte først for klubben i januar 2016 mot Espanyol hjemme på Camp Nou, og har i løpet av sitt opphold i Catalonia notert seg for 15 scoringer på 55 kamper. Uavhengig av hvor Turan ender og når det skjer har han etter alle solemerker spilt sin siste kamp for klubben.
Hvor tror du ferden går for Arda Turan? Klarer vi å få solgt han i dette overgangsvinduet?
Kilder: Sky Sports, Mundo Deportivo, Daily Mail, Habertürk, CNN Türk, Wikipedia, Transfermarkt