Endelig kan katalanerne bekrefte ryktet som har versert siden i sommer.
Det bekreftes på klubbens offisielle hjemmeside. Forrige lørdag kveld glapp Nike nyheten på sin hjemmeside, og da begynte mediene virkelig å spekulere i brasilianerens overgang til den katalanske storklubben. Nå er det altså bekreftet.
Overgangssummen skal ligge på 160 millioner euro, noe som er ny klubbrekord for Barcelona. Coutinho har undertegnet på en kontrakt til og med 2023, og har en utkjøpsklausul på 400 millioner euro.

Dette er Philippe Coutinho

Philippe Coutinho Correia ble født i Rio de Janeiro 12. juni 1992. I sine ungdomsår var han en del av Vasco da Gama, før han i 2008 gikk til Inter Milan. I løpet av fem år, som inkluderte utlån til Vasco da Gama og Espanyol, fikk han 28 kamper for Milano-klubben, og noterte seg for tre mål. I 2012 var brasilianeren som nevnt på utlån hos byrival, Espanyol. Der fikk han 16 kamper og fem mål.
I 2013 ble Philippe Coutinho solgt til Liverpool. Der står han nå med over 150 kamper og over 40 mål. Coutinho blir beskrevet som en typisk brasiliansk playmaker. Som så mange andre brasilianere, startet Coutinho med futsal og han har tidligere nevnt Ronaldinho som sitt store idol i oppveksten.
Coutinho kan spille i Andrés Iniestas posisjon eller som en del av en trio på topp. Brassen har gode basisferdigheter og et godt skudd. Nøyaktig hvor Ernesto Valverde kommer til å bruke han er foreløpig uvisst.
I desember var playmakeren Liverpools kaptein.
Hva tenker du om denne overgangen? Blir han en viktig tilvekst i Barca?