Luis Suárez har hatt en treig start på sesongen, men nå ser det ut til å ha løsnet.
Goalgetteren har bøttet inn mål i desember, og El Clásico var intet unntak. Barcelona har spilt fire kamper i desember. På disse fire kampene har Luis Suárez scoret fem mål, og ser ut til å ha våknet. Det er viktig for et gulljagende Barcelona at «El Pistolero» presterer, og kanskje har timingen vært perfekt, selv om man skulle håpet det startet fra sesongstart.
På den annen side kan man trygt si at Barcelona ikke har spilt ut motstanderne sine i like stor grad som tidligere sesonger. Deportivo-kampen var første kamp Viasat-ekspert, Petter Veland, så Barcelona virkelig spille ut motstanderen denne sesongen.
2. desember spilte Barcelona 2-2 hjemme mot Celta Vigo. Der scoret Suárez ett mål. Det andre ble scoret av Leo Messi. Uka etter vant katalanerne 2-0 borte mot Villarreal, og nok en gang var de to Sør-Amerikanerne på scoringslisten.
17. desember gjestet Deportivo Camp Nou, i en oppvisning fra katalanernes side. Resultatet ble til slutt 4-0, og Suárez noterte seg for to scoringer. Den siste kampen i desember-måned ble spilt på Santiago Bernabeu. Som alle vet knuste Barcelona sin argeste rival, og «Luisito» scoret det første målet.
Med det har han fem mål på fire kamper i La Liga i desember. På toppscorerlista har han nå bare Aspas og Messi foran seg. Suárez står med ti scoringer på 14 spilte kamper. Aspas med elleve scoringer på 16 spilte kamper, mens på topp troner Leo Messi overlegent med 15 scoringer på 17 kamper.
I El Clásico-sammenheng har uruguayaneren fem mål på syv spilte kamper mot de hvitkledde fra hovedstaden.
Hva tror dere? Har villdyret i Suárez endelig våknet for fullt?