Begge lag har denne sesongen slitt en del med skader. Situasjonen er derimot bedre enn på en stund før El Clasico.
Nå er det bare en dag til det braker løs klokken 13.00! Real Madrid ligger for øyeblikket 11 poeng bak Barcelona med en kamp mindre spilt. Dermed blir denne kampen en kamp som er nødt til å vinnes dersom Los Blancos ønsker å være med i kampen om ligatittelen.
Real Madrid kan velge og vrake mellom nesten samtlige av spillerne i A-stallen. Med Raphael Varane tilbake fra skade, og er klar til å bidra på lørdag. I tillegg har Gareth Bale ristet av seg skadene som har plaget han så langt i år, og var tilbake under klubb-VM for lørdagens verter. Med Casemiro og Sergio Ramos som i tillegg er tilbake fra suspensjoner er det kun Enzo Zidane som er utilgjengelig, noe som neppe vil prege Madrid-laget nevneverdig.
Flere spillere på vei tilbake
Hos katalanerne er ikke skadesituasjonen like lys, men den er bedre enn på lenge. De er uten to potensielle nøkkelspillere i Umtiti og Dembele. Umtiti har vært en av sesongens høydepunkter i denne 2017/18-oppturen av en sesong som har kulminert i at man med poeng mot Real Madrid kan avslutte første halvdel av sesongen uten tap. Dembele har ikke vært like involvert som Umtiti grunnet strekkskaden som holdt han ute av spill siden september, men har vist seg som en av verdens største talenter de gangene han har figurert for både Dortmund, Rennes og det franske landslaget.
Thomas Vermaelen er mannen som sannsynligvis erstatter Umtiti. Den skadeplagede belgieren har vært solid etter at han måtte steppe inn for Umtiti i 2-2 kampen mot Celta Vigo, og vil trolig gjøre en god jobb. I tillegg er Mascherano et alternativ. Bulldoseren med fortid i blant annet Liverpool har vært med på nok Clasicos til å vite hva som kreves, men spørsmålet er om han har nok kamptrening denne sesongen til å virkelig kunne bidra.
I tillegg er Paco og Deulofeu ute, men dette er spillere som sannsynligvis ikke ville startet kampen.
Vil Barcelonas skadesituasjon bli avgjørende mot Real Madrid? Holder det med Vermaelen fra start?