Den klubbløse keeperen skal trene med det tyske storlaget.
Det var Marca som meldte dette i går.
Katalaneren vil trene seg opp hos Bayern, etter kneskaden han pådro seg tidligere i år, og siden spilleren står uten kontrakt kan han være attraktiv for den tyske seriemesteren. Da vil han få et gjensyn med både Pep Guardiola og Thiago Alcántara, som han jobbet med i Barcelona, i tillegg til landsmennene Javi Martinéz og Juan Bernat.
Guardiola har tidligere uttalt at det eneste Bayern mangler for å ha en komplett tropp er en ny keeper, for å tilføre mer konkurranse om keeperplassen. Kanskje er Valdés keeperen som kommer inn for å legge press på Neuer. Det eneste som virker sikkert er at keeperen vil trene seg opp etter skaden i den tyske klubben. Valdés ble forøvrig operert i Ausburg, få mil nord for München, hvor den første opptreningen vil foregå.

Kan bli en optimal løsning

Helt siden Monaco trakk seg fra avtalen de hadde med keeperen har fremtiden vært uviss. Klubben fra fyrstedømmet stilte seg tvilende til om Valdés vil komme tilbake til toppnivå etter skaden, en tvil som virket å smitte over på flere klubber. Interessen fra Bayern kan derfor bli kjærkommen, selv om Valdés må ut i tøff konkurranse mot en av verdens aller beste keepere dersom han ønsker å spille.
At Bayern melder sin interesse har nok mye med at Guardiola — som kjenner Valdés godt — leder klubben. I tillegg er Valdés vant med den type spillestil som Pep ønsker at lagene sine skal spille. Det Valdés mangler i fysikk, tar han igjen med god utrustning og godt fotarbeid.
I tillegg skal Bayern lete lenge etter en så god keeper uten kontrakt, som virkelig kan legge press på Neuer om plassen i mål. Pep skal være overbevist om at dersom han gir sin nåværende keeper økt konkurranse vil han få enda mer ut av han.

Opptreningen går som planlagt

Opptreningen til Valdés skal gå etter planen, og det er ikke meldt om noen tilbakefall av noen sort. Hans gode venn Ándres Iniesta kan bekrefte at Valdés gjør fremskritt.

— Víctor sier at alt går bra, og at han trener opp kneet, som er det viktige.

Så kan man stille spørsmål om hvorfor Valdés ikke trener seg opp i Barcelona, en klubb han kjenner, og som har tilbudt seg å hjelpe sisteskansen. Avgjørelsen heller ytterligere vann på ryktemølla om at Valdés forlater Barcelona for andre grunner enn kun nye utfordringer — et tema som har vært hett i Spania helt siden Váldes først meldte at han ville forlate Barca.