Lionel Messi har spilt 18 kamper for Barcelona på Santiago Bernabeu, og har hatt mange minneverdige øyeblikk på hjemmebanen til klubbens største rival.
Hans første kamp på Santiago Bernabeu var den berømte 3-0 seieren til Barça i 2005/06 sesongen da Ronaldinho vartet opp med en av sine beste øyeblikk i sin fotballkarriere. Denne kampen var den første av Messi´s ni seiere på Bernabeu, han har også spilt uavgjort tre ganger, og har tapt seks ganger på Santiago Bernabeu. I løpet av de 18 kampene har har spilt i hovedstaden så har han hatt mange store og minneverdige øyeblikk. Her er en liste over hans beste kamper på Real Madrids hjemmebane.
2-6 seieren
En av de mest minneverdige kampene var i 2008/09 sesongen, det var det første El Clasico oppgjøret i Madrid under Pep Guardiolas ledelse. Dette var også den første sesongen hvor Messi virkelig ble en av lederne i Barcelona, og stjernen i laget. I denne kampen så scorte argentineren to mål, og vartet med to assist. En historisk seier som fastet grepet om ligatittelen, og var en av mange fantastiske kamper de spilte i klubbens første trippelvinnende sesong.
Champions League dobbel
Det er ikke bare i La Liga Messi viste sine evner til å spille mot Real Madrid, argentineren beviste at han kan også gjøre det samme i Champions League. Barça kvalifiserte seg for finalen i Wembley i 2011, og det var Messi sitt bidrag i det første semifinale oppgjøret som sendte Barça til finalen. Kampen endte 2-0 i Barça´s favør, Messi scorte begge målene i kampen, og det første målet han scorte var en av de beste målene han har scoret noensinne.
Hat-Trick kampen
Når man snakker om Messi sine beste øyeblikk på Bernabeu så man heller ikke glemme hattricket han scorte 23. mars 2014 i en liga kamp. Barça vant kampen 3-4, og Messi scorte tre ganger. Han scorte et mål i første omgang, og to mål etter pause, begge målene etter pause var fra straffemerket.
Legendarisk feiring
Et øyeblikk som var like spesiell var hans kamp på Bernabeu forrige sesong som ble spilt 23. april 2017. Barça som prøvde å komme seg tilbake inn i kampen om tittelen vant kampen 2-3, Messi scorte to mål i denne kampen. Han sikret seieren etter å ha scoret i det 92.minutt, og sørget for at de hadde like mange poeng som Real Madrid. Laget til Zinedine Zidane hadde en kamp mindre spilt, og endte tilslutt opp med å vinne tittelen i fjor.
Likevel så vil dette målet være historisk på grunn av feiringen til Messi, som holdte opp trøyen sin foran hjemmepublikumet, det var som om han sa «Ja, jeg er Messi, og jeg scorte nettopp seiersmålet i kampens siste minutt».
Denne lørdagen så skal Messi spille sin 19 kamp på Santiago Bernabeu, og en seier på lørdag kan utvide forskjellen mellom Barça og Real Madrid til 14 poeng, denne kampen kan bli enda en av Messi sine store øyeblikk. Så hva er din favoritt av disse kampene?