Når vi begynner å nærme oss overgangsvinduet er det de to playmakerne som til stadighet nevnes som potensielle januarsigneringer
Barcelona står som kjent fortsatt uten tap i både La Liga og Champions League etter gårsdagens imponerende 4-0-seier mot Deportivo, og Messi&co kan nyte sjokolade nummer 18 i julekalenderen med god samvittighet. Det har likevel ikke vært noen hemmelighet at man til tross for resultatene har vært vitne til flere kamper i år hvor det har skortet på kreativiteten offensivt i banen. Tar man bort Messi og Iniesta fra en Barcelona-ellever finner man plutselig begrenset med «boksåpnere» blant de 11 som tar på seg den blårøde trøyen.
To spillere med statistikken i orden
Både Özil og Coutinho er kjent for å være kreative spillere, og de har begge to en imponerende statistikk på balløya. Den tyske magikeren står med 26 mål og 47 målgivende pasninger på 131 kamper for Arsenal, mens den brasilianske ballvirtuosen står med 39 mål og 34 målgivende pasninger på 149 kamper for Liverpool.
Når det kommer til å skape sjanser for andre er Mesut Özil og hans millimeterpresise pasningsfot den beste av de to.
Den tidligere Schalke, Bremen og Real Madrid-spilleren har i år skapt i snitt 4.18 sjanser per 90. minutt, og slått 3.70 nøkkelpasninger i snitt i den samme tidsperioden. Til sammenligning har Coutinho skapt 3.14 sjanser og slått 2.59 nøkkelpasninger i snitt for Liverpool denne sesongen.
Dribleglade Coutinho
Coutinho er som kjent fra Brasil, og spillere fra den sambaglade nasjonen har alltid blitt tatt godt imot i den katalanske byen. I likhet med spillere som Ronaldinho og Neymar er ikke Coutinho redd for å utfordre, og den dribleglade brassen har denne sesongen gjennomført i snitt 2.9 vellykkede driblinger per 90. minutt. Mange av målene hans denne sesongen har i tillegg vært av den ekstraordinære sorten, hvor han senest i går hadde et fantastisk dribleraid og mål i maktdemonstrasjonen mot Bournemouth. Özil har i den samme perioden snittet på kun 1.2 vellykkede driblinger per 90 minutt.
Det er dermed tydelig at vi har med to ganske ulike boksåpnere å gjøre. Coutinho er spilleren som gjerne gjør det helt spesielle når han har ballen i beina i form av å kunne dra av spillere og skape rom for seg selv og andre, mens Özil kan få gleden av å ligge sentralt i banen og finne spillere som Dembele, Messi og Suarez på måter bare han kan. I tillegg klarte ikke Arsenal å kvalifisere seg for Champions League i forkant av årets sesong, så en eventuell Mesut-overgang vil ikke føre med seg noen hindringer i form av å kunne bruke tyskeren i Europa.
Hvem av de to ballgeniene vil dere helst se i Barcelona-drakten ved en eventuell overgang? Går det an å få plass til begge?