Usikkerhetene på stopperplass gjør at Barcelona henter Yerry Mina (23) i vinter. Dette melder flere troverdige kilder, deriblant AS, MD og Catalunya Radio.
Ifølge avisen har avtalen mellom Barcelona og Palmeiras allerede vært klar et par år. På andre nettsider, deriblant Wikipedia, står det at han er Barcelona-spiller fra sommeren av. Dette skal angivelig ha vært planen til katalanerne, men usikkerhetsmomentene som nå har oppstått på stopperplass skal ha ført til at det hele nå fremskyndes.
Barcelona vil betale ni millioner euro (88 millioner kroner) for den colombianske landslagsstopperen. Med Umtiti ute i to måneder, og en Mascherano som ifølge flere kilder skal ønske å forlate klubben i januar er det for øyeblikket kun Pique og Vermaelen som kan regnes som naturlige midtstoppere i troppen.
Hvem er Yerry Mina?
Yerry Mina er en stor, sterk og rask midtstopper. Han rager imponerende 195 cm over bakken, og blir et nyttig tilskudd blant annet på dødballer. Til tross for å være et fysisk beist har også Mina klart å imponere med ballen, og den høyrebente midtstopperen beskrives som en fornuftig spiller som er god med ballen i beina. Til tross for spill i den brasilianske ligaen, og motsetningene mange deler om den defensive delen av spillet i denne ligaen, har Yerry Mina rukket å få seks landskamper for Colombia. Med spill for Barcelona er han definitivt aktuell for en startplass i midtforsvaret til Colombia i VM, noe som bør gjøre det til en om mulig mer aktuell overgang for colombianeren.
I tillegg kan man se en video av den aktuelle midtstopperen her
Vil Mina bli en suksess i Barcelona? Eller må klubben ut på ny midtstopperjakt om ikke alt for lenge?