I hvert fall hvis vi skal tro brasilianerens trener.
Det melder både Sport og Marca. Arthur Henrique Ramos de Oliveira Melo, bedre kjent som Arthur, har vært kanskje den beste kreative midtbanespilleren i den brasilianske ligaen det siste året. Nylig spilte unggutten finale i Copa Libertadores, Sør-Amerikas svar på Champions League, og briljerte foran Barcelonas representanter. Etter kampen ble spilleren avbildet i en Barcelona-trøye sammen med Robert Fernandez.
Nå bekrefter Gremio-trener Renato Gaucho at 21-åringen muligens er fortapt for klubben. Barcelona i tillegg til flere andre europeiske storklubber skal ligge langflate etter playmakeren. Selv om Ronaldinhos tidligere klubb ikke har mottatt et formelt bud på spilleren, tror Renato Gaucho at Arthur mest sannsynlig ikke spiller for Gremio i 2018.

— Det har vært et stort press på han, noe som er normalt. Om han vil fortsette? Helt ærlig har jeg vanskelig for å tro det. Vi er stolte over å ha en spiller som følges av de største klubbene i Europa, sa Gaucho ifølge Sport.

Til Globo Esporte fortalte Gremio-treneren at Arthur har vært en av klubbens viktigste spillere i kampen mot å vinne Copa Libertadores, en tittel de vant for kort tid siden.
André Cury, Barcelonas representant i Sør-Amerika, har vært i kontakt med spilleren. I Brasil melder de at klubbene forhandler om en overgang som enten skal gjennomføres i januar eller til sommeren. Det skriver Sport. Spilleren har en utkjøpsklausul på 50 millioner euro, men katalanerne skal ikke være villige til å betale mer enn rundt 40 millioner euro.
Arthur blir beskrevet som en ung «Iniesta-type», og har meget gode ballferdigheter, pasninger og dribleferdigheter. En kreativ drivkraft som kanskje mangler i dagens Barcelona-midtbane, ettersom en aldrende Andrés Iniesta ikke klarer å spille 90 minutter i kamp etter kamp.
Den brasilianske playmakeren har representert Brasil på U17 og U20-nivå, og ble tidligere i høst tatt ut av Brasil-trener Tite, men fikk ikke spilletid.
Arthur er for øyeblikket skadet i omkring en måned, og kommer ikke til å spille for Gremio i VM for klubblag.
På grunn av sine defensive kvaliteter ble Arthur kåret til den beste defensive midtbanespilleren i den brasilianske ligaen. Unggutten er ekspert på å gjenvinne ball, samt å bidra offensivt.
I klippet under kan dere se hvorfor han sammenlignes med Iniesta.
https://www.youtube.com/watch?v=u9qCZpkdbqs