Siste kamp i Champions League skal spilles, og Barcelona er allerede gruppevinnere og klare for åttendedelsfinale i turneringen.
For katalanerne blir siste runde i Champions League lite spennende, men for Sporting er det fortsatt noe usikkert hvilken turnering de spiller til våren. Om de skulle slå Barcelona og Juventus taper poeng mot Olympiacos, er nemlig Sporting videre i turneringen. Det kan derfor tenkes at de kommer til å være meget motiverte til å få med seg et resultat på Camp Nou. Forrige oppgjør mellom lagene ble en vanskelig kamp for Barça, men etter et selvmål av Coates klarte de å ro inn seieren.
Skadelisten til Barcelona begynner dessverre å bli ganske lang. Mascherano, Rafinha, Iniesta, Turan, Umtiti og Dembélé er alle ute med skade, og er ikke med i troppen. Sporting har på sin side to skader i laget sitt der Seydou Doumbia og Jonathan Silva må stå over kampen mot Barcelona. Denne uken har spillerne Ezkieta, Martinez, Vitinho, Arnaiz, Oriol Busquets, Palencia og Aleña trent med Barcelona. Det ble derfor spekulert i om noen av disse ble med i troppen mot Sporting. Valverde endte opp med å ikke ta med noen av disse spillerne.
Her er troppen mot Sporting:
Ter Stegen
Semedo
Piqué
Rakitic
Sergio
Denis
Suárez
Messi
Cillessen
Paulinho
Deulofeu
Alcácer
J. Alba
Digne
S. Roberto
André Gomes
Aleix Vidal
Vermaelen
Hva? Champions League, 6. gruppespillsrunde 2017/2018-sesongen
Hvem? FC Barcelona – Sporting CP
Hvor? Camp Nou, Barcelona
Når? Tirsdag 5. desember kl. 20.45
Hvordan? Viasport + / Viaplay